Studenten Hogeschool Vives krijgen twee wagens ter beschikking

Redactie KW

In de toekomst zal het voor alle studenten van Vives Kortrijk ook mogelijk worden om een weekend te winnen om met één van de Smarts rond te rijden. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door de beste bachelorproef af te leveren.

De twee Smarts werden ter beschikking gesteld door garagegroep Ghistelinck en in september voegen ze daar nog twee extra wagens aan toe. Dat gebeurt in het kader van een project rond verkeersveiligheid op de Kortrijkse campus van de school.

De samenwerking gebeurt onder het motto: ‘Drive a Smart, make us Smart’. Ze willen de auto’s namelijk gebruiken voor educatieve doeleinden. “We willen de studenten bewust maken van verkeersveiligheid en dat doen we door middel van verschillende projecten met de twee wagens”, vertelt Pol Toye, opleidingshoofd van de afstudeerrichting Automotive Management.

De tweedejaarsstudenten van Pol Toye zullen met de Smarts een grootschalig marktonderzoek uitvoeren naar verkeersveiligheid in samenwerking met provincie West-Vlaanderen en de verkeerspolitie. Ook de derdejaars en andere opleidingen zoals Marketing en Autotechnologie zullen op hun manier met de auto’s in aanraking komen. Ook de opleiding informatica draagt haar steentje bij, zij ontwikkelen een app om de kosten van autorijden in kaart te brengen. “De studenten van bedrijfskunde en autotechnologie zullen het meest intensief met de Smarts werken, maar we willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk studenten met de auto’s aan de slag kunnen gaan“, verklaart Pol Toye.

In de toekomst zal het voor alle studenten van Vives Kortrijk ook mogelijk worden om een weekend te winnen om met één van de Smarts rond te rijden. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door de beste bachelorproef af te leveren. “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat die auto’s hier binnen blijven staan“, verklaart Pol Toye.

(CM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.