Stoet en kermis voor nieuwe directrice Ginsteschool Oostrozebeke

© CLY
Redactie KW

De start van het nieuwe schooljaar op de Ginsteschool stond volledig in het teken van de verwelkoming van de nieuwe parttime directrice Ineke Vergote.

De eerste schooldag begon er als een kermis. Iedereen had de feestneus op of het carnavalshoedje en alle kinderen kregen kermisattributen in de hand gestopt waarmee ze meteen aan de slag konden.

Het zag er naar uit dat de eerste schooldag eerder een kermis was dan een verplichte terugkeer naar school. Onder grote belangstelling van veel ouders die speciaal voor die dag vrijaf hadden genomen werd meteen een bonte stoet gevormd en een speciaal parcours afgelegd dat volledig omzoomd was met kleurrijke ballonnen. Ook het weer was de feestende bende goed gezind. Onder een deugddoend herfstzonnetje werd het feestparcours afgelegd om dan terug te keren naar de ruime versierde speelplaats voor heel veel leuke spelletjes die allemaal in het teken stonden van het ontmaskeren van de nieuwe directrice. Blijkbaar hadden leerkrachten en directie de zaak goed voorbereid zodat de eerste schooldag voor de kinderen van de Ginsteschool een onvergetelijke dag werd. (CLY)