Stedelijke Basisschool De Brug in Roeselare gaat verbouwen

© Foto’s Bildt.bvba-architectenbureau.
Redactie KW

Op de site van de Stedelijke Basisschool De Brug langs de Brugsesteenweg in Roeselare zijn grootschalige werken op til. De school wordt uitgebreid met een voor- en naschoolse kinderopvang, een sporthal en twee kleuterklassen. Daarnaast wordt het terrein onthard en komt er een groene speelplaats. Het is de bedoeling dat de werken, die in totaal zo’n 3,5 miljoen euro kosten, tegen september 2023 af zijn.

De stedelijke basisschool De Brug, waar ruim vijfhonderd leerlingen naar school gaan, kampt met een verouderde infrastructuur. “Onder andere de verouderde turnzaal en de opvang zijn te klein en voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen”, aldus Bert De Smet, coördinerend directeur van het stedelijk onderwijs Roeselare.

Daarom werd beslist om een multifunctionele sporthal en een voor- en naschoolse kinderopvang te bouwen. Daarnaast komen er ook twee extra kleuterklassen en ondergaat de speelplaats een metamorfose.

“Daarbij zetten we in op ontharding en vergroening. De hoofdingang van de school wordt verplaatst naar de Steenstraat, waar ook de fiets- en wandeltoegang worden vergroend. Bij de heraanleg van de speelplaats geven we extra aandacht aan buitenspelen en sporten”, aldus Joost Salembier, diensthoofd wegen.

Sporthal ook voor verenigingen

De nieuwe voor- en naschoolse kinderopvang kan opgedeeld worden. Daarbij is in een slaapklasje voorzien en een overdekte speelplaats. De sporthal is in totaal 32 bij 20 meter groot. De hal wordt gedeeltelijk verzonken gebouwd. “Op die manier passen we ons aan de hoogte van de andere gebouwen in de omgeving aan”, aldus Bram Verheyde van de dienst gebouwen.

De sporthal krijgt een afzonderlijke ingang voor naschools gebruik. Onder andere basketbal, volleybal en badminton zullen er beoefend kunnen worden. “De nieuwe sporthal is bedoeld als turnzaal voor de school, maar ‘s avonds kunnen sportverenigingen er trainen. Ook competitie is mogelijk, maar dan is er wel weinig ruimte voor de toeschouwers.”

De werken bij SBS De Brug starten in juni 2022, tegen september 2023 zou het project helemaal klaar zijn.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.