Stadhuis Izegem wordt even het huis van de Sint

Redactie KW

Zondag hebben 160 kindjes een bezoek gebracht aan de Sint en zijn pieten. De kindervrienden hadden eventjes hun intrek genomen in het stadhuis, dat omgebouwd was tot huis van de Sint.

De kindjes werden door de pieten ontvangen in zaal Meilief. Vandaar vertrokken ze voor een tocht door het ‘Huis van de Sint’. Ze mochten met de stokpaardjes huppelen in de stal, een praatje doen met de Sint in zijn werkkamer, spelen met de zwarte pieten en luisteren naar een verhaaltje. De wandeling duurde een uurtje en zat vol verrassingen. De kinderen, mama’s en papa’s vertrokken om het kwartier, in kleine groepjes.

“Dat hebben we gedaan omdat het vorig jaar, bij de eerste editie, wat ongestructureerd verliep. We hadden het succes toen ook niet verwacht. Nu hebben we met inschrijvingen en vaste uren gewerkt. Er waren 160 plaatsen, die waren op enkele dagen al volzet. Volgend jaar willen we kijken of we kunnen uitbreiden“, lichtte schepen van Jeugd Caroline Maertens (N-VA) toe.

De bezoekers amuseerden zich alleszins. Ook kersvers kinderburgemeester Joey Huysentruyt was van de partij. “Het is een heel leuk initiatief. De kamers zijn erg mooi ingericht. Er is veel te zien en te doen”, zei hij na afloop van de tocht door het ‘Huis van de Sint’.

(SD)

Lees een uitgebreid sfeerverslag in de Weekbode van volgende week.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.