Stad Oostende zet 20 jongeren in tijdens Youca Action Day

De Youca Action Day is inmiddels al aan de 14de editie toe. In dat kader werken ook nu weer enkele jongeren voor een dag bij verschillende diensten van de Stad Oostende.

Bij het stadsbestuur van Oostende werden zo’n 20 jongeren ingezet bij verschillende stedelijke diensten. © JRO

Donderdag was voor heel wat jongeren een dag zonder schoolbanken. In plaats daarvan staken ze de handen uit de mouwen bij een bedrijf, organisatie of bij particulieren. Maar ook bij de overheid of gemeente- of stadsbesturen werd een beroep gedaan op jongeren. In Oostende bijvoorbeeld werden de jongeren bij verschillende stedelijke diensten ingezet. Twintig jongeren werden er tewerkgesteld bij het Openbaar Domein, de dienst Groen en het containerpark. Maar ook in de stedelijke bibliotheek, de dienst Jeugd, sociale kruidenier De Antenne, Toerisme Oostende, bij de algemeen directeur van de stad en in het kabinet van schepen Hina Bhatti gingen jongeren aan de slag.

De 18-jarige Lisa Coudenys draaide een dagje mee bij de Groendienst. “Ik had witte schoenen aan, maar daar kwam al snel verandering in”, lacht ze terwijl ze naar haar schoenen wijst. “Vandaag planten we bloemen in het Leopoldpark. Of ik zelf mocht kiezen? Ja, hoor. De Groendienst leek me wel leuk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik ook eens de handen uit de mouwen kan steken. De Groendienst is een keuze die misschien niet voor de hand ligt als je jeugd- en gehandicaptenzorg studeert, maar meehelpen om een bloemenperk aan te leggen… Zeg nu zelf, wie doet dat niet graag?”

Het loon dat de jongeren donderdag verdienen, 55 euro, gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in Guinee en in België.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.