Stad Kortrijk daagt inwoners uit om studenten te overladen met kaartjes

Studenten willen zo snel mogelijk terug naar hun oude leven voor corona.© TV
Studenten willen zo snel mogelijk terug naar hun oude leven voor corona.© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Met de naderende blokperiode loopt het academiejaar 2020-2021 stilaan op zijn einde. Een academiejaar dat op zijn minst atypisch te noemen valt. Kortrijk wil nu samen met studentenorganisatie Ichtus Vlaanderen alle studenten nog een hart onder de riem steken en vraagt daarbij de hulp van alle Kortrijkzanen.

Met ruim 15.000 studenten die binnenkort aan de blokperiode beginnen wordt alle focus verlegd naar het studeren. Net nu de terrasjes open mogen en de festivals aankondigingen beginnen te maken, wordt het des te moeilijker om de concentratie op peil te krijgen.

“Het is geen makkelijk academiejaar geweest en het is niet voor iedereen evident om zich op te laden voor de examenperiode die voor de deur staat. Heel wat studenten kunnen een duwtje in de rug gebruiken. Met dit initiatief willen we solidair zijn met alle Kortrijkse studenten. Nog even doorzetten en dan genieten van een zomer waarin we stilaan terug het oude leven kunnen hervatten!”, aldus Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs.

Mentaal welzijn

Samen met de stad doet studentenorganisatie Ichtus Vlaanderen een oproep om de studenten in deze periode een hart onder de riem te steken. Neem even de tijd om een kaartje aan een student te schrijven. In Kortrijk zijn er 3.000 studenten die op kot zitten. De stad mikt dan ook op 3.000 kaartjes, tekeningen, aanmoedigingen… om elke kotstudent een kaartje te kunnen bezorgen.

Stuur je kaartje

Stad Kortrijk daagt daarom zijn inwoners uit om tussen 14 mei en 1 juni maar liefst 3.000 kaartjes te schrijven. “Hebben wij het in ons om elke kotstudent in Kortrijk een bemoediging te bezorgen? Kruip dan snel in de pen en bezorg ons jouw kaartje.”

De kaartjes kunnen kosteloos gedeponeerd worden op volgende locaties:

– de brievenbus van de Centrale Bibliotheek

– de ingang van het stadhuis, kant Leiestraat

– opsturen naar de bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.