Sportinfrastructuur Atheneum Brugge wordt grondig vernieuwd

© gf
Redactie KW

Er viel goed nieuws in de brievenbus van het Atheneum Brugge in de Sint-Clarastraat. Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts investeert bijna een kwart miljoen euro in de renovatie van de huidige sportinfrastructuur van de school. Het is wel de bedoeling dat deze infrastructuur ook buiten de lesuren opengesteld wordt voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven.

“Met eigen middelen werkt de scholengroep al verschillende jaren hard aan de verfraaiing van de hele campus”, vertelt directeur Veerle Schelstraete enthousiast. “We beschikken echter niet over de nodige financiële middelen om de sportzaal en de bijhorende uitrusting grondig te renoveren. In die zin is de subsidie die we ontvangen heel welkom. Het is onze bedoeling om de sanitaire installaties te vernieuwen en zowel de akoestiek, de verlichting als de verluchting van de ruime sportzaal grondig aan te pakken.”

“We hebben een lijvig dossier moeten indienen om deze subsidie te bekomen”, vult de directeur van de Middenschool aan. “Een belangrijke voorwaarde was de openstelling voor externen. Hiervoor zullen we samenwerken met het Lokaal Dienstencentrum ‘t Reitje in de Annuntiatenstraat. Op een deel van de speelplaats komen verschillende Street Workouttoestellen. Dat zijn toestellen waarmee in de buitenlucht gefitnesst kan worden. Voor de buurtbewoners betekent dit een ongelooflijke opportuniteit om ‘s avonds of in het weekend te sporten of aan de conditie te werken”, aldus Rob Jonckeere, directeur van Middenschool Brugge Centrum.

Verenigingen

“Uiteraard zullen we onze gerenoveerde sportzaal ook openstellen voor allerlei verenigingen. Momenteel maakt enkel boksclub Kings Cobra gebruik van onze sportinfrastructuur, maar wellicht zullen er na de renovatie nog wel andere sportverenigingen geïnteresseerd zijn”, geeft directeur Schelstraete nog mee.

De renovatiewerken starten begin juli 2022 en zullen ongeveer vier maanden in beslag nemen. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.