Sportiefste school zwaait zijn directeur Frank uit

Directeur Frank Vansieleghem voor ‘zijn' school.© WK
Directeur Frank Vansieleghem voor ‘zijn' school.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Heideschool in Vosseslag krijgt na vijfendertig jaar een nieuwe directeur. Frank Vansieleghem (60) neemt afscheid en wordt opgevolgd door zijn collega Heidi Gyssels. “Frank zal hier vooral herinnerd worden als de sportieve directeur die graag een balletje trapte met de leerlingen.”

Frank Vansieleghem (60) beleefde zowat zijn hele onderwijscarrière in de Heideschool in Vosseslag. Hij kwam er in 1983 lesgeven in een van de graadklassen en werd drie jaar later, op zijn vijfentwintigste, directeur met lesopdracht. “Ik heb eerst een korte periode lesgegeven in Sint-Leo in Brugge. Dat heb ik moeten opzeggen om mijn legerdienst te doen, nadien ben ik hier terechtgekomen. Pas een jaar of vijftien geleden ben ik gestopt met lesgeven. Ik stond graag voor de klas, maar heb als directeur ook heel wat kunnen verwezenlijken. In die vijfendertig jaar is er hier veel veranderd”, vertelt Frank.

Sportieve school

Hij zwaaide de laatste zusters uit en zette zijn school op de kaart als de sportiefste van De Haan. “Zo gaan alle leerlingen, van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar, alle dagen een toertje lopen. We doen met de kinderen ook een voetbal- en netbalcompetitie, nemen deel aan loopwedstrijden en zwemmarathons… Een gezonde geest in een gezond lichaam, ik hecht daar veel belang aan”, aldus Frank. De school telt nu zo’n 135 leerlingen. “Toen ik hier aankwam, waren dat er een vijftigtal minder. We zijn een kleine, fijne school in een familiale sfeer, in een aangename groene omgeving.”

Frank zal in september worden opgevolgd door Heidi Gyssels, die nu lesgeeft in het vijfde leerjaar .“Heidi verving mij al op donderdag. Ze draait hier zelf ook al 24 jaar mee en kent de school dus door en door. Dat vergemakkelijkt het afscheid wel: ik weet dat ik de school in goede handen achterlaat. Ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolgster”, klinkt het.

We zijn een kleine school in een familiale sfeer, in een aangename groene omgeving

“Frank heeft altijd als een goeie huisvader voor de school gezorgd”, zegt Heidi Gyssels. Al zullen de leerlingen hem volgens haar vooral op een andere manier blijven onthouden. “Zij vonden het leuk dat hij graag een balletje met hen trapte”, glimlacht ze. “Kinderen zijn vandaag een stuk mondiger dan vijfendertig jaar geleden. Maar als je ze kunt boeien, zijn ze nog altijd even enthousiast als vroeger. Kinderen worden vandaag veel meer uitgedaagd en geprikkeld op school. Gelukkig maar”, aldus Frank, die binnenkort wat meer tijd hoopt te hebben voor zijn (sportieve) hobby’s. “Daarnaast zijn mijn kleinkinderen een favoriet tijdverdrijf. Ik heb er vier, maar er is nog een vijfde op komst.”

(WK)