Spes Nostra start lessen opnieuw fysiek op voor 1ste en 2de graad

Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

De leerlingen van de eerste en tweede graad van Spes Nostra in Heule kunnen donderdag opnieuw naar school.

Naar aanleiding van de kapelbrand vorige week zijn er bijkomende onderzoeken uitgevoerd op de schoolsite Spes Nostra Heule. Na grondig onderzoek in verband met luchtkwaliteit, oppervlaktestalen en stabiliteit is de schoolsite woensdag weer volledig veilig verklaard door de experten.

De onzekerheid over de mogelijke aanwezigheid van asbest op de schoolsite is definitief van de baan. Vanaf donderdag 29 april opent Spes Nostra opnieuw de schoolpoorten. “We zijn blij en opgelucht dat het voorbij is”, zegt de directie.

De schoolsite is opnieuw open!Na grondig onderzoek i.v.m. luchtkwaliteit, oppervlaktestalen en stabiliteit is de…

Geplaatst door Spes Nostra Heule op Woensdag 28 april 2021

“Donderdag en vrijdag komen de leerlingen van de 1ste en 2de graad voltijds naar school”, vertelt directeur Heidi Denys. “We trakteren hen ook nog met een kleine verrassing.”

De leerlingen van de 3de graad krijgen afstandsonderwijs deze week behalve 3de graad Mode. “Voor de vijfdejaars stoppen we de lesweek op vrijdagmiddag en trakteren we hen graag op een drankje, een hapje, een babbel en een gezellig samenzijn. De zesdejaars hebben aleen op donderdag (afstands)onderwijs aangezien ze vrijdag hun 50 dagen mogen vieren”, zegt directeur Heidi.

Enkele lokalen dicht tegen de afgebrande kapel mogen nog niet in gebruik genomen worden zolang de opruimingswerken in de kapel niet volledig afgelopen zijn. De leerlingen die daar normaal les hebben verhuizen naar andere leslokalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.