Spes Nostra neemt na 29 jaar afscheid van Rita Sandra

Rita Sandra werd in de bloemetjes gezet.© (Foto CH)
Rita Sandra werd in de bloemetjes gezet.© (Foto CH)
Redactie KW

Na 29 jaar actief te zijn geweest in Spes Nostra gaat Rita Sandra met pensioen. Leerlingen, leerkrachten en directie zetten Rita in ‘de rozen’ met het passend lied ‘Breng die rozen naar Sandra’ van Jimmy Frey. Hiermee zet Rita een punt achter haar 41-jarige carrière in het onderwijs.

Rita Sandra (61) is gehuwd met Patrick Verhelst (63) en woont in Bellegem. Ze hebben een zoon Karel (35) en een dochter An-Sofie (31). Rita volgde technische school Sint-Theresia in Kortrijk. Daar volgde ze drie jaar sociaal technische. De laatste drie jaar volgde ze er haartooi schoonheidszorg. Na deze studies trok Rita naar technisch instituut Onze Lieve Vrouw in Gent voor de opleiding regentaat haartooi-schoonheidszorg. “Ik was 19 jaar toen ik afstudeerde”, vertelt Rita, die na haar studies een jaar praktijkstage liep bij Medicura in Kortrijk. Vervolgens deed ze interims in Sint-Theresia, het MPI De Lange Munte – nu de Lange Kouter – en in Ten Bruyninge waar ze les gaf aan kinderen met een beperking.

In 1982, het jaar dat ze in het huwelijk trad, ging Rita aan de slag in de school voor ‘moderne beroepen’, gelegen in Doornikse wijk. Ze gaf er 12 jaar les haartooi en pedicure. “Toen de school zijn deuren sloot, moest ik uitkijken naar een andere job. Ik kon snel, als interim, aan de slag In Spes Nostra in Heule. Daarna ben ik er in vast dienstverband gebleven, tot aan mijn pensioen”, zegt Rita. “In Spes Nostra kon ik er met mijn pedagogische opleiding aan de slag als studiemeester. Ik heb veel taken gedaan binnen deze school.” De laatste vier jaar was Rita coördinator van het secretariaat eerste graad. Ze was ook 20 jaar verantwoordelijk voor de grime van het schooltoneelgezelschap ‘De Uilenspiegels’.

“Ik ga de school enorm missen, maar je moet een keer stoppen. Het is nu tijd voor iets anders. Volgende week start ik als vrijwilliger in AZ Groeninge Kortrijk. Ik mag er werken in de afdeling interne zorgen rond ‘comfort’. Ik ga nu ook meer tijd hebben voor mijn vier kleinkinderen en ga vooral veel uitstapjes maken met mijn vriendinnen”, besluit Rita Sandra. (Carlo Herpoel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier