Sonja Tanghe neemt afscheid van ’t Bikschooltje in Bikschote

Redactie KW

Sonja Tanghe trok de deur van ’t Bikschooltje definitief achter zich dicht. Zeventien jaar lang was ze er aan de slag als secretaresse, maar nu mag ze genieten van een welverdiend pensioen.

“Ik groeide op in Zuidschote samen met mijn broers Guido en Hugo en mijn zussen Rosaline en Marina”, blikt Sonja terug op haar jeugdjaren. “Jammer genoeg werden we al vroeg geconfronteerd met het pijnlijke verlies van onze toen 19-jarige zus Marina. Toen ze terugkwam van haar studentenjob werd ze, op een paar straten van onze woning, op haar motorfiets aangereden door een wagen. Na een maand coma verloor ze uiteindelijk de ongelijke strijd. Het was enorm pijnlijk voor onze ouders, ons gezin en de vele vrienden.”

“Zelf ging ik naar de basisschool in Zuidschote en later volgde ik de richting handel in de Ieperse Heilige Familie”, vervolgt Sonja.

Hele aanpassing

Haar eerste tewerkstelling werd het Ieperse Picanol. “Na mijn huwelijk met Mario Leroy kregen we twee kinderen; Sarah en Simon. Na 27 jaar dienst in Picanol startte ik in 2004 in ‘t Bikschooltje om mijn verdere werkloopbaan als secretaresse af te ronden. Het was aangenaam werken in het kleine dorpsschooltje. Met directrice Martine Plouvier, alle leerkrachten en mensen van het onderhoud vormden wij een hecht en aangenaam team dat zich met hart en ziel inzette in het belang van alle schoolgaande kinderen. Ik ben vooral het gemeentebestuur dankbaar omdat het dat kleine schooltje toch levendig hield en voort liet bestaan. In mijn beperkte vrije tijd doe ik aan recreatieve sport en wandelen. Of ik in een zwart gat zal vallen? Het wordt in ieder geval een hele aanpassing. Hoe dan ook zal ik nu meer tijd hebben om door te brengen met mijn gezin. Ik hoop het geluk te hebben om nog lang gezond te mogen blijven”, besluit Sonja.

Robert Barthier

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.