Soepele directeurswissels binnen scholengroep Athena: “We vormen een hecht team”

We herkennen Charlotte De Buysere, Kelly Desimpelaere en Frank Derycke. (foto EDB) © Els Deleu
Redactie KW

Er waren voor het begin van het schooljaar een aantal verschuivingen binnen het directieteam van scholengroep Athena in Kortrijk. Frank Derycke verhuisde naar de directiestoel van Athena Heule en Kelly Desimpelaere werd directeur op de campus Drie Hofsteden.

“De overstap was zeker niet gepland”, begint Frank Derycke, die op 1 september van de directiestoel op campus Drie Hofsteden verhuisde naar die op de campus in Heule. “Vooral niet omdat we op Drie Hofsteden net startten met een volledig nieuw onderwijssysteem, met een aantal uren bij een bepaalde leerkracht volgens interesse of niveau.”

Nieuwe zuurstof

Toen de directeur van de campus Heule koos voor een nieuwe uitdaging bij Howest moest hij vervangen worden. Aangezien er in Athena op het niveau van de directies wel stabiliteit was, en dat de opportuniteit in Heule zich voordeed voor Frank om naar een school te komen die goed aansluit bij zijn interesses, zette hij de stap om naar Heule te gaan. “Het is ook niet goed voor een school als een directeur meer dan 20 jaar op dezelfde stoel blijft. Dat verlamt de werking. Je moet nieuwe zuurstof vinden.”

We waren nooit elk op ons ‘eilandje’ bezig, dus was het geen grote aanpassing

Voor Kelly Desimpelaere, die op campus Drie Hofsteden al de pedagogische coördinatie deed en jaren Franks rechterhand was, was de overstap logischer. “Ik zet de lijn die op Drie Hofsteden gekozen werd voort”, zegt ze.

De hervorming is gestart in het derde jaar. “Het liftsysteem enkel in het derde jaar invoeren was niet echt haalbaar en we zullen het over alle jaren heen in het bso invoeren. Elk nieuw systeem vraagt echter aanpassing en gewenning, er wordt constant bijgestuurd.”

Hecht directieteam

Frank Derycke is ook in Heule geen nieuw gezicht. Hij werkt al jaren in het directieteam. “We zijn met acht directeurs om Athena aan te sturen en we vormen een hecht team.”

In Athena werken ze met een directieteam waarbij op de vier grote campussen telkens één directeur verantwoordelijk is voor het beleid op de campus. In Heule is dat nu Frank Derycke. Hij is ook verantwoordelijk voor het CLW (Centrum Leren en Werken) op verschillende locaties rond Kortrijk zoals Menen en Lendelede. Kelly Desimpelaere is directeur voor de campus Drie Hofsteden, Franky Vinck voor de campus Pottelberg en Hilde Van Brussel voor de campus Ter Bruyninge.

Daarnaast zijn Charlotte De Buysere en Sylvie Cagnie twee directieleden die verantwoordelijk zijn voor de eerste graad over de campussen heen en zijn Lieselot Vermeeren en Ilse Vanherpe de directieleden die verantwoordelijk zijn voor het pedagogische beleid over de campussen heen. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.