Skatepark De Kazerne is schot in de roos, maar moet nu ook tijdelijk sluiten

Skatepark De Kazerne in Vichte is een groot succes. Niet enkel Anzegemse jongeren komen opdagen, maar ook skaters, steppers en BMX’ers vanuit de omliggende gemeenten zoals Deerlijk, Waregem, Avelgem, Zwevegem en Harelbeke weten de hotspot te vinden.

Heel wat jongeren vonden de weg naar het skatepark. © GV

Na de opening van zondag 18 oktober, stond binnen de week de teller op 50 ingeschreven leden. Door de verscherpte coronamaatregelen is het skatepark echter verplicht om vanaf donderdag de poorten gesloten te houden door een verbod op indooractiviteiten voor alle leeftijden. Dat zal duren tot de overheid de coronamaatregelen opnieuw versoepelt.

Alle lessen van skateacademy Push en openingstijden van het skatepark De Kazerne worden met onmiddellijke ingang opgeschort. Ook al mogen trainingen outdoor nog plaatsvinden, toch ziet de stuurgroep zich genoodzaakt om de volledige werking stil te leggen omdat men niet beschikt over outdoor alternatieven.

Groepjes van vier

Voor skaters ouder dan 12 jaar is skaten enkel nog toegestaan op een niet-georganiseerde manier. Dit met groepjes van maximaal vier personen (deze vier personen zijn je vaste contacten die je mag hebben gedurende de periode van twee weken) en met behoud van minimaal 1,5 meter afstand ten allen tijde. De einddatum van deze maatregelen is niet bekend, maar het verbod is alleszins al geldig voor de komende drie weken. Alles zal afhangen van de verspreidingsgraad van het virus in de komende periode.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.