Sint-Paulusschool campus VTI rouwt om plots overlijden internaatbeheerder Bert Sulmont

De verslagenheid in de Sint-Paulusschool campus VTI in Waregem is groot, nu de secundaire school afscheid moet nemen van Bert Sulmont. De opvoeder en internaatbeheerder overleed donderdagavond onverwacht op 40-jarige leeftijd. “Hij was een vaderfiguur voor alle leerlingen, maar in het bijzonder voor onze internen”, klinkt het bij de directie.

Veel leerlingen zagen Bert Sulmont als een tweede vader. © PNW

Het nieuws komt hard aan in de Sint-Paulusschool campus VTI in de Toekomststraat. “We kregen vrijdagmorgen te horen dat onze geliefde collega Bert overleden is. Eind oktober was hij net 40 jaar geworden”, zegt directeur Joachim Archie.

“Het gaat om een natuurlijk overlijden, maar meer weten we niet. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn echtgenote Renilde, die ook leerkracht is in deze school, en zijn zonen.”

Warm hart

Bert Sulmont werkte sinds 2008 als opvoeder op de secundaire school. Hij ontfermde zich voornamelijk over de leerlingen van het tweede jaar. Vier jaar geleden werd hij internaatbeheerder.

“Met veel zorg en een warm hart leidde hij de internen in onze school. Hij was een warme man met veel humor. Hij stond altijd open voor een kwinkslag en veel leerlingen zagen hem als een tweede vader. Streng als het moest, maar meestal heel open en toegankelijk”, gaat de directeur verder.

‘Volop leven’

“Ook alle collega’s hebben warme herinneringen. Iedereen heeft wel een verhaal of een anekdote waarin Bert een hoofdrol speelt. ‘Volop leven’ was zijn motto.”

De directie organiseerde vrijdagmorgen al een stiltemoment met alle internen. “We willen nu ook de tijd nemen om een plechtigheid uit te werken voor onze collega’s, maar bekijken hoe we dat kunnen regelen met alle geldende coronamaatregelen”, zegt Archie. Er zal ook een rouwhoekje geïnstalleerd worden op de school.

Bert Sulmont laat naast zijn echtgenote Renilde ook twee zonen, Stan (15) en Warre (13), achter. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.