https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sint-Lodewijkscollege viert een heel weekend feest

© (Foto Wove Photography)
Redactie KW

Het Brugse Sint-Lodewijkscollege is een heel weekend in de ban van een feestelijke driedaagse naar aanleiding van het afscheid van directeur Koen Seynaeve. Tijdens dit feestweekend worden de nieuwe gebouwen geopend, waaronder de schitterende nieuwe kapel en het nieuwe internaatsgebouw. De kers op de taart is de familiedag op zondag.

Het feestweekend startte met de inwijdingsplechtigheid op vrijdagavond door Mgr. Lode Aerts van de Kapel van de Twaalf Discipelen. Eyecatchers in de kapel zijn de vijftien glasramen uit 1900, afkomstig uit de oude neogotische kapel van het vroegere Sint-Lodewijkscollege in de Noordzandstraat. Naast de kapel werd ook nog het nieuwe internaat dat ruimte biedt aan 70 leerlingen aan het grote publiek voorgesteld.

Op zaterdagvoormiddag vond een academische zitting plaats. Prominenten, waaronder vice-rector van de KU Leuven (campus Kortrijk) Piet Desmet en oud-leerkracht Jo Berten, gaven een erg gesmaakte toespraak. Dezelfde dag organiseerde het college ook nog een klassiek concert met oud-leerling Johan Duyck, die een muziekstuk schreef ter ere van het afscheid van directeur Koen Seynaeve.

Het driedaagse feestgebeuren wordt op zondag afgesloten met een familiedag op de voetbalvelden van het college waar Koen Seynaeve officieel afscheid neemt als directeur van de school. Muziekoptredens, theater, animatie, drank- en eetgelegenheden zorgen voor een gezellige namiddag voor de buurtbewoners, personeelsleden en leerlingen met hun familie. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.