Sint-Jozefsschool opent twee nieuwe klaslokalen in het kader van uitbreiding

Burgemeester Emmily Talpe knipte het lint naar de nieuwe lokalen door.© EG
Burgemeester Emmily Talpe knipte het lint naar de nieuwe lokalen door.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) opende officieel twee nieuwe klaslokalen in de Sint-Jozefsschool in Ieper. Achteraf zegende priester Ettien N’Guessan de nieuwe klassen in. Dit kadert in de nieuwbouw die de Sint-Jozefsschool volgend jaar zal betrekken.

De Sint-Jozefsschool langs de Meenseweg kent een forse groei van het aantal leerlingen. In de kleuterafdeling en de lagere school groeide het aantal schoolkinderen recent van 380 naar 409 leerlingen. “Voor de zomer hoopt de school de bouwvergunning voor de nieuwbouw-school te hebben en het C-blok – het plat gebouw verst van de Meenseweg – af te breken”, vertelt directeur Lieven Calis. “Vooraleer we kunnen beginnen met de nieuwbouw moeten de sportzaal met kleedruimte, drie bergruimtes en podium leeggemaakt worden. Ook de slaapklas, de zorgklas, drie sanitaire ruimtes, de refter en drie klaslokalen voor kleuters dienen geruimd te worden. Al deze functies moeten een nieuwe locatie krijgen. Vorige zomer en afgelopen maanden maakten we al lokalen vrij en brachten die onder op een andere locatie. Voor de winter van 2022-2023 mogen we in normale omstandigheden hopelijk onze nieuwbouw betrekken.”

Nieuwe klaslokalen

Guido Lazeure, de vorige directeur, heeft tien jaar geleden al de zolderruimtes in de A-blok, het lange gebouw langs de bezoekersparking van woonzorgcentrum Huize Sint-Jozef en palend aan de Meenseweg, bereikbaar gemaakt met twee mooie trapkokers en ook als bruikbare lokalen aangepast. Vorige zomer werd het hele dak vernieuwd en extra goed geïsoleerd, ook goten en afleiders werden vernieuwd. “Met 29 vrijwilligers, zowel personeelsleden en ouders, hebben we afgelopen maanden twee zolderruimtes volledig als klaslokaal aangepast en ingericht”, vervolgt Lieven Calis. “Met de kinderen hebben we de laatste dag voor de krokusvakantie de schoolboeken en de stoelen verhuisd en de voorbije dagen zijn we verdergegaan met meerdere volwassen vrijwilligers om de verhuis te beëindigen. Het werd een hele oefening om alles coronaproof te houden. De juffen van het eerste leerjaar deden nog vier dagen extra pimpwerk.”

Programma

De vrijwilligerswerken werden geleid door leerkrachten Marlies Deraeve, Sarah Gryson, Kris Knockaert en Karin Vanrobaeys die de werken organiseerde. De inhuldiging van de twee nieuwe klaslokalen ging gepaard met een korte plechtigheid. Directeur Lieven Calis leidde burgemeester Emmily Talpe rond doorheen de nieuw ingerichte lokalen. De kinderen wachtten op de speelplaats burgemeester Talpe op die de leerlingen kort maar motiverend toesprak. Bij de traptoegang van het A-gebouw waar de nieuwe klassen zich bevinden, werd het lint doorgeknipt. De kinderen gingen daarna met hun juf naar hun eigen klas. Nadien kwam priester Ettien de respectieve klassen wijden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.