Sint-Jansschool Menen sluit schooljaar af met WK-finale

Portugal-België samen met Brazilië-Duitsland. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

De voetbalgekte is in het land, zoveel is duidelijk. Huiskamers, cafés en andere openbare ruimtes worden één maand lang omgetoverd in onvervalste voetbalstadions. De Sint-Jansschool in Menen heeft ook de WK-microbe te pakken. “Met de leerlingen hielden we de hele week onze eigen miniwereldbeker”, zegt directeur Ann Expeel.

Gedurende de hele week werden de voorrondes en de halve finales gespeeld. De leerlingen werden ingedeeld in voetbalploegen die ook aanwezig zijn op het WK in Rusland. De leerkrachten mochten voor de gelegenheid opdraven als coach. “Vrijdag om 10.30 uur startte onze grote finale met de leerlingen van de onderbouw (eerste, tweede en derde leerjaar) en de leerlingen van de bovenbouw (vierde, vijfde en zesde leerjaar.) Iedere wedstrijd zou tien minuten duren”, aldus Ann.

Er was heel wat sfeer.
Er was heel wat sfeer.© Nicolas Verhaeghe

Na de gebruikelijke volksliederen mocht Brazilië-Duitsland de spits afbijten. Met zeven tegen zeven, in een gemengde ploeg, verliep de wedstrijd uiterst sportief. Na tien minuten mocht Brazilië zichzelf als winnaar uitroepen na een verpletterende 6-2-score. De tweede wedstrijd, Portugal-België, was een echte thriller die slechts beslecht kon worden met penalty’s. België moest echter het onderspit delven met 8 doelpunten tegenover 9 voor Portugal. Hopelijk wordt het in Rusland nét omgekeerd.

“Iedereen heeft heel goed zijn best heeft gedaan. De winnaars, de verliezers en de supporters krijgen allemaal een lekkere hotdog”, besluit Ann.

(Video NV)

https://www.youtube.com/watch?v=iJ-Grnvgrow