Sint-Idesbald in Roeselare opent volgend schooljaar nieuwe kleuterklas

Juf Nele Vandenabeele (links) en directeur Marie Boullart (rechts) zijn opgetogen met de nieuwe kleuterklas. (foto SB)© Stefaan Beel
Juf Nele Vandenabeele (links) en directeur Marie Boullart (rechts) zijn opgetogen met de nieuwe kleuterklas. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het schooljaar is nog niet om, maar toch kijkt BuBaO Sint-Idesbald al uit naar de start van volgend schooljaar. “Vorig schooljaar werd de huidige en enige kleuterklas volledig gerenoveerd en aangepast aan de noden van jonge kleutertjes. Nu liggen de plannen ook al klaar voor een nieuwe kleuterklas die volgend schooljaar al kan openen”, vertelt directeur Marie Boullart.

“De school creëert zo nieuwe plaatsen voor kleuters type 9 (kleutertjes met diagnose autismespectrumstoornis) en type 3 (kleutertjes met gedrags-en emotionele stoornis). Het doel is een meer gedifferentieerd aanbod voorzien. De jongere kinderen die nog meer verzorging nodig hebben en de oudere kleuters die al zelfstandiger aan de slag kunnen, krijgen daardoor elk hun eigen aangepast aanbod.”

Grote vraag

“Bij de oudere kleuters kunnen ook ‘speelleerdertjes’ terecht: kinderen die op een spelende manier voorbereid worden op het leren lezen, schrijven en rekenen. We kijken er nu al stiekem naar uit, de inschrijvingen lopen ook vlot binnen en we zijn blij onze nieuwe klassen voor te stellen aan de ouders.”

Er zijn elf klassen op campus De Zilten, daarbovenop komen de twee nieuwe kleuterklassen. Sint-Idesbald heeft ook zeven klassen op campus Ten Bunderen in Moorslede. “Voor de nieuwe klassen proberen we ons vooral te organiseren op basis van de vraag naar plaatsen. De kleuterklas heeft plaats voor ongeveer 14 kleuters. De vernieuwingen zijn een grote stap vooruit. Enkele jaren geleden hadden we nog geen aangepaste kleuterklas.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier