Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis stelt met Vlaamse steun zijn zaal open voor buurtsporten

De polyvalente zaal van het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis zal ook door de buurt kunnen gebruikt worden. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) investeert 93.863 euro in Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis, zodat de infrastructuur buiten de lesuren opengesteld kan worden voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. SASK is één van de 31 Vlaamse scholen waar de infrastructuur met Vlaamse steun dit jaar aangepast wordt.

“Veel lokale verenigingen in Vlaanderen zijn op zoek naar infrastructuur, terwijl de infrastructuur van een school nog te weinig wordt gebruikt buiten de lesuren”, zegt Vlaams minister Ben Weyts. “Ook in Brugge wordt er fors geïnvesteerd. Dankzij deze Vlaamse steun wordt de polyvalente ruimte van het Sint-Andreaslyceum omgevormd tot een turnzaal.”

“Op deze manier zullen onze inwoners in de toekomst ook kunnen sporten in deze Brugse school”, vult Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese (N-VA) aan.

Kansen

Er zijn in Vlaanderen best wat lokale verenigingen die op zoek zijn naar goede infrastructuur voor activiteiten op weekavonden of in het weekend. Het gaat dan onder meer over sportclubs, jeugdverenigingen of buurtinitiatieven. Een school beschikt dan wel over infrastructuur die vaak niet gebruikt wordt buiten de lesuren, maar die infrastructuur is meestal niet voorzien op gedeeld gebruik door buitenstaanders. Zo gaan er veel mooie kansen verloren.

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts steunt scholen nu financieel om hun infrastructuur aan te passen, zodat sportclubs, jeugdbewegingen en buurtinitiatieven er na de lesuren gebruik kan kunnen maken.

Minister Weyts voorziet in totaal meer dan 3,2 miljoen euro om de infrastructuur van 31 scholen aan te passen. Elk project is gericht op een betere toegankelijkheid en meer gebruiksvriendelijkheid of een aanpassing van de buitenruimtes. Volgend jaar komt er een nieuwe oproep, zodat nog meer scholen een project kunnen indienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier