Sint-Andreasinstituut start in september met nieuwe directeur: “Ik hou van uitdagingen”

Anita Heyvaerts geeft de fakkel door aan Kristof Dewaele.© PDC
Anita Heyvaerts geeft de fakkel door aan Kristof Dewaele.© PDC
Redactie KW

Volgend schooljaar wordt voor het Sint-Andreasinstituut een uiterst belangrijk scharnierjaar. De voorbereiding van de grote verhuizing naar een nieuwe locatie maar ook de directiewissel zijn serieuze uitdagingen voor de school uit de Brugse binnenstad.

Op 1 augustus gaat Anita Heyvaerts (62), de huidige directeur van het secundair, met welverdiend pensioen. “Ik prijs mezelf heel gelukkig want mijn hele loopbaan heb ik gewijd aan mijn passie: onderwijs. Als je werk je passie is, dan ga je elke dag met veel plezier en gedrevenheid aan de slag, ook al word je geconfronteerd met tegenslagen en moeilijkheden. Ik kijk eerlijk gezegd toch wel een beetje uit naar deze nieuwe periode in mijn leven. Een lijstje met wensen of opdrachten heb ik niet gemaakt, maar ik wil de komende maanden graag wat meer tijd doorbrengen met mijn hoogbejaarde ouders. Ik ben sinds kort ook oma geworden en dan komt het goed uit als je over wat meer vrije tijd beschikt.”

Klinisch bioloog

Anita Heyvaerts wordt opgevolgd door Kristof Dewaele (44) uit Roeselare. Hij was de voorbije 21 jaar aan de slag als lector en internationaal coördinator op verschillende campussen van de Hogeschool Vives. Van opleiding is hij ingenieur biotechnologie en klinisch bioloog. “Ik weet dat er een stevige opdracht op me wacht, maar ik hou van uitdagingen. Starten als nieuwe directeur en meteen een verhuizing op je bord krijgen, is best een hele opdracht. Mijn voorganger vertelde me dat ik kan terugvallen op een dynamisch leerkrachtenteam en dat stelt me gerust. Ik ben ervan overtuigd dat een sterk team tot veel in staat is.”

Ik kan terugvallen op een dynamisch leerkrachtenteam en dat stelt me gerust

In juli starten de funderingswerken van de nieuwe school in de Jacobinessenstraat. Het volgende schooljaar wordt bijgevolg meteen ook het laatste op de huidige site.

Warme school

“De nieuwe school wordt een pareltje van innovatieve pedagogie. Ik kijk er alvast volop naar uit. Daarnaast kunnen we op de nieuwe site ons pedagogisch project als warme, verbindende en zorgende school ten volle tot uiting laten komen. Het Sint-Andreasinstituut aan de Garenmarkt is bekend voor zijn persoonlijke aanpak. We doen er alles aan om ieders talenten maximaal tot ontplooiing te laten komen en daar verandert een nieuw gebouw niets aan”, aldus Dewaele.

Het schooljaar 2021-2022 wordt een heel bijzonder jaar voor het Sint-Andreasinstituut. Op het einde van het schooljaar staat een groots afscheid geprogrammeerd van de plek waar meer dan 160 jaar lang onderwijs werd verstrekt in de Brugse binnenstad. Wordt vervolgd…

(PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.