Simen Holvoet van Kulak in Kortrijk wint Deloitte Internship Award

Links zien we winnaar Simen Holvoet. © AN
Redactie KW

De Katholieke Universiteit Leuven, afdeling Kortrijk, en Deloitte, een financieel adviesbureau, reikten samen de Deloitte Internship Award uit. Simen Holvoet haalde het met zijn stage bij Vandemoortele net van Pieterjan Dhondt, die stage deed bij Sociale Werkplaats Poperinge.

Tijdens de uitreiking zelf was er even verwarring. De naam van Pieterjan werd afgeroepen, maar de prijs werd overhandigd aan Simen, die de uiteindelijke winnaar bleek te zijn. “Pijnlijk”, zegt Pieterjan. “Maar ik gun het hem wel van harte.”

Simen rondt dit jaar zijn bachelor handelsingenieur af om dan te vertrekken naar Leuven voor een tweejarige master. “Dit is een prachtige manier om mijn studententijd hier af te sluiten“, vertelt hij tevreden. De student sleepte de titel en 400 euro aan prijzengeld in de wacht na een presentatie van 20 minuten. “Ik heb er erg veel tijd ingestoken, vooral ‘s avonds, want overdag moest ik studeren voor mijn examens.”

Familie kwam hem aanmoedigen

Simen won de prijs voor zijn stage bij voedingsgigant Vandemoortele in Izegem. Hij werkte er als inkoper van materialen die niet betrokken zijn bij de productie. “Dat kan van alles zijn, van wisselstukken voor machines tot haarnetjes en luchtverfrissers voor in het toilet“, lacht hij. “Ik ben het meest trots op een vergadering die ik uit eigen beweging samengeroepen heb. Alle andere inkopers zijn mij daarna komen complimenteren.”

Zowat zijn hele familie kwam hem aanmoedigen. “Mijn grootouders waren bijna in tranen”, voegt hij er nog lachend aan toe.

Beide stages waren indrukwekkend

“Het was heel nipt”, zegt Christophe Popelier. Hij is een alumni van Ekonomika, de vereniging van economiestudenten in Leuven en jurylid voor de Internship Award. “We kwamen maar moeilijk tot een unanieme beslissing. Beide stages waren indrukwekkend. Pieterjan heeft ervoor gezorgd dat de Sociale Werkplaats in Poperinge bijna 10.000 euro kan besparen op verlichting. Ze gaan zijn plan volgend jaar ook toepassen. Dat is niet mis. Maar Simen was toch iets assertiever tijdens de vragenronde. Daarom hebben we uiteindelijk voor hem gekozen.”

Pieterjan werd niet met lege handen naar huis gestuurd. Hij werd tweede op een totaal van zeventien studenten. Voor die prestatie kreeg hij een cheque van 100 euro.

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.