Secundaire scholen in Poperinge schakelen volledig over op afstandsonderwijs

In de secundaire scholen in Poperinge zijn de besmettingen zo hoog opgelopen dat fysiek onderwijs niet meer mogelijk is. © Google Streetview
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Door een groot aantal besmettingen schakelen vijf secundaire scholen in Poperinge tijdelijk over op afstandsonderwijs. Alleen de praktijklessen kunnen nog op school doorgaan.

Vanaf donderdag zullen de Poperingse scholen die secundair onderwijs aanbieden volledig overschakelen op afstandsonderwijs. “De reden is duidelijk: te veel besmettingen bij zowel leerlingen als leerkrachten”, stelt Lieven Delvoye, directeur van het overkoepelende Bertinus Collectief. “In zo goed als elke klas vallen er besmettingen te noteren en in sommige klassen zelfs bij de meerderheid van de kinderen.”

“Voor De Keiwijzer, Het Lodewijk Makeblijde College, het Sint-Janscollege en het VTI geldt de regel van afstandsonderwijs tot eind volgende week”, verduidelijkt de directeur. “Voor het Onze-Lieve-Vrouwe instituut blijft het voorlopig beperkt tot donderdag en vrijdag. Daar zijn de besmettingen iets vroeger begonnen, waardoor verschillende klassen van die school deze week al afstandsonderwijs volgden. Voor de praktijklessen verwachten we de kinderen wel op school.”

De Ast, een school voor buitengewoon onderwijs, en het Centrum Leren en Werken blijven voorlopig wel fysiek onderwijs aanbieden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.