Secundair onderwijs in Zwevegem wil afslanken

Redactie KW

Concreet zou de vestiging op de Kappaert dicht gaan.


In een persbericht laat het gemeentebestuur weten dat de herstructurering van het secundair-onderwijslandschap in onze regio al enkele jaren aan de gang is. Volgens het bericht slaan de meeste vrije scholen in de regio, onder impuls van vzw Leielandscholen, de handen in elkaar om te streven naar een geoptimaliseerd studieaanbod, inspelend op de onderwijskundige en maatschappelijke trends. Het is, volgens onderwijsschepen Johan Rollez (N-VA), dan ook niet meer dan logisch dat ook het secundair onderwijs in Zwevegem in beeld komt.

Volgens Rollez overwegen de Leielandscholen vzw ernstig om op middellange termijn de vestiging ‘Oost’ (Kappaert) te verlaten en haar activiteiten te centraliseren in de vestiging ‘West’ in de Sint-Niklaasstraat. “Deze beweging zou perfect in de lijn liggen van een centralisatie die al een tweetal jaar ook in Kortrijk aan de gang is. In het belang van de leerlingen uit onze regio wil Leielandscholen vzw deze oefening grondig maken en er ook de nodige tijd voor nemen.”, aldus Rollez, en hij vervolgt, “Aangezien onderwijs hoofdzakelijk met overheidsmiddelen wordt gefinancierd, moedigt het gemeentebestuur elke efficiëntieoefening aan. Het bestuur van Leielandscholen vzw verzekert dat deze herstructurering niet zal leiden tot een verschraling van het onderwijsaanbod in Zwevegem.”

Naar wij konden vernemen is deze reorganisatie ook ingegeven door het feit dat de gemeente niet meer wenst te investeren in de gebouwen voor het secundair onderwijs. De schoolgebouwen op de Kappaert zijn eigendom van de gemeente en deze zou er nu graag de school voor bijzonder onderwijs ‘Klim Op’ in huisvesten of ruimte bieden aan de Kunstacademie.

(GVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.