Schoolomgeving Sint-Theresia krijgt knipperlichten

De plaatsen waar de bi-flashes komen zijn gemarkeerd in het roze. © AXV
Axel Vandenheede

Tegen maandag 3 september staan er oranje knipperlichten aan basisschool Sint-Theresia in de Kortrijkse Oudenaardsesteenweg.

Het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen laat momenteel voorbereidende werken uitvoeren. “De aannemer voorziet al een elektriciteitskast en hij zal via gestuurde boringen ook kabels trekken onder de straat”, stelt Dirk Vanhuysse van AWV.

Eens dat is gebeurd, kunnen de zogenaamde bi-flashes – eentje aan elke kant van het zebrapad – worden geïnstalleerd. “Die zullen er zeker staan tegen het begin van het schooljaar. Als de werken vlot verlopen, kan dat zelfs een pak vroeger zijn.”

Noodkreet

Een bi-flash is een paal waarop twee oranje of gele lichten zijn vastgemaakt die afwisselend knipperen. De ouderraad is alvast supertevreden dat de werken zijn begonnen. “We hebben sinds eind vorig jaar al een aantal keer actie gevoerd omdat de schoolomgeving heel gevaarlijk is. We zijn blij dat Ben Weyts onze noodkreet heeft gehoord én beantwoord.”

De Oudenaardsesteenweg is een gewestweg en dus is de Vlaamse overheid, met in eerste instantie Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), bevoegd. “Nu hopen we nog dat het zebrapad eens wordt herschilderd”, aldus nog de ouderraad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.