Schooldirecties houden eerste ontbijtvergadering

Gehurkt: schepen Lander Van Hove en beleidsmedewerker onderwijs Patricia Beddeleem met de krant ‘Blijdehands’. Directies van gemeenteschool Koksijde, gemeenteschool Oostduinkerke, Vrije basisschool Oostduinkerke, Vrije basisschool De Ark, Leefschool De Letterzee, MPI Viertorre, Westhoekacademie, StAPwest, Jozefien Debaeke (Clusterhoofd Burger en Welzijn) en Sieglinde Dewaele (diensthoofd Welzijn Sociaal Huis). Verontschuldigd: Koen Ringoot (Leerwijzer), Caroline Deygers (Strandloper) en Lieven Beheydt (Rozenkrans). © Myriam Van den Putte
Redactie KW

Lokaal Bestuur Koksijde heeft de jaarlijkse traditie om met alle directies van Koksijdse scholen van alle netten een ontbijtvergadering te organiseren, om het schooljaar voor te bereiden. Directies en beleidsmedewerkers zaten samen rond de ontbijttafel…

Schepen van Onderwijs Lander Van Hove verduidelijkt: “Deze vergadering wordt gepland voor de eerste personeelsvergadering op alle scholen, zodat de directies alle informatie kunnen meenemen naar hun personeelsvergadering. Aan deze ontbijtvergadering nemen zowel de directies deel van het basisonderwijs, buitengewoon onderwijs als deeltijds kunstonderwijs deel.”

Op de agenda stonden al heel wat acties ter bespreking. De figuur van ‘Warme William’ is intussen goed ingeburgerd in Koksijde en bij de jongeren. Daarom worden extra acties gepland om de veerkracht en het mentale welzijn bij kinderen en jongeren te versterken. “Er worden onder meer ‘Warme Williamboxen’ met lesmappen ter beschikking gesteld voor scholen”, legt beleidsmedewerker Patricia Beddeleem uit. “Meer info op www.warmewilliam.be.”

“Op 15 oktober starten we de kindergemeenteraad opnieuw op”, vervolgt Lander Van Hove. “We promoten ook het deeltijds kunstonderwijs bij de leerlingen van het basisonderwijs. Na een periode van weinig uitstappen kijkt iedereen weer uit naar het ‘UiT met je klasproject’ in Koksijde. De nieuwe digitale brochure vind je op www.koksijde.be/uitmetjeklas. Er worden ook duidelijke afspraken gemaakt voor schoolzwemmen en de scholenveldloop. Vanuit het Sociaal Huis zal er toelichting worden gegeven omtrent de onderwijscheques en het project Kunstkans en de nieuwe formule leerlingenvervoer vanaf 1 september. Het mobiliteitsproject Buck-e zal worden geëvalueerd en opnieuw worden opgestart. Info hierover staat op www.buck-e.be.”

Er werd ook overlegd rond de organisatie van infomomenten en opendeurdagen met de coronamaatregelen die daarrond nog gelden. Ook de vaccinatiegraad onder de leerkrachten in alle scholen werd onder de loep genomen. En voor de Westhoekacademie wordt het een bijzonder en feestelijk jaar, want ze bestaat dit schooljaar 50 jaar. Er werd daarvoor een speciale krant ‘Blijdehands’ gepubliceerd. (MVO)