https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wout, Annelies en Fiebe uit VTI Poperinge bekroond in Vlaamse Houtproef

De drie leerlingen uit VTI Poperinge, hier samen met de coördinatoren van de afdeling hout in het VTI Lieven Vandamme en Angelo Storme.© (Foto GF)
De drie leerlingen uit VTI Poperinge, hier samen met de coördinatoren van de afdeling hout in het VTI Lieven Vandamme en Angelo Storme.© (Foto GF)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Drie leerlingen Wout Decae, Annelies Vermandel en Fiebe Willems uit het 4° TSO Houttechnieken van VTI Poperinge eindigden op de Vlaamse houtproef in de top 10 voor West-Vlaanderen. Ze wonnen hiermee een cheque van 110 euro.

“Dat drie leerlingen uit dezelfde klas genomineerd worden op deze shortlist is hoogst uitzonderlijk. De houtproef is een proef voor leerlingen uit het secundair onderwijs (BUSO/BSO/TSO) die de richting hout of schrijnwerkerij volgen en waaraan dit keer meer dan 400 leerlingen deelnamen. Tijdens de houtproef maakt elke leerling in de school een werkstuk in massief hout en plaatmateriaal, onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw. Dit keer ging het om een stoeltje”, klinkt het bij VTI Poperinge.

De plannen voor het werkstuk kregen de leerlingen pas de ochtend zelf te zien. “Het stuk was zo ontworpen dat de leerlingen alle houtbewerkingstechnieken moeten toepassen, zowel manueel als machinaal, en met verschillende houtsoorten moeten werken, zowel massief als plaatmaterialen.Op het einde van de dag werden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een vakjury.” (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten