Waregemse leerlingen ontvangen diploma in Elindus Arena

© PNW
Redactie KW

Meer dan 160 Waregemse leerlingen uit de stedelijke basisscholen in de paardenstad ontvingen afgelopen vrijdag hun diploma in de Elindus Arena van eersteklasser Zulte Waregem.

Al voor de derde keer vond de plechtige proclamatie van de laatstejaars van de stedelijke basisscholen Guido Gezelle, Torenhof, Desselgem, Beveren-Leie en Sint-Eloois-Vijve niet in de raadzaal van het stadhuis, maar wel in de Elindus Arena plaats. Dat gebeurde voor het eerst in 2020, toen het coronavirus spelbreker dreigde te worden. “Wat ontstond vanuit noodzaak tijdens coronatijden werd het begin van een leuke traditie”, vertelt Kris Sierens, voorzitter van de Essevee Business Club.

Onvergetelijk moment

Samen met de eersteklasser en het stadsbestuur verzorgde die Essevee Business Club afgelopen vrijdag de plechtigheid, op de grasmat. Alle leerlingen ontvingen er hun diploma, uit handen van burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V), schepen van Onderwijs Jo Neirynck (CD&V) en Essevee-spelers Sammy Bossut en Bent Sørmo. De ouders en leerkrachten mogen alles aanschouwen vanuit de tribune. “Dat moment zullen zij en hun familie nooit vergeten en net dat is waarom we dit doen”, klinkt het. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.