Volle winkelkar voor Sociaal Thuis in Lendelede

Leerlingen van Prizma Middenschool Lendelede hielden een voedselinzameling voor het Sociaal Thuis. (foto Frank)© Frank Meurisse
Leerlingen van Prizma Middenschool Lendelede hielden een voedselinzameling voor het Sociaal Thuis. (foto Frank)© Frank Meurisse
Redactie KW

Leerlingen uit de klassen 1A en 1B van de Prizma Middenschool overhandigden aan het Sociaal Thuis, in het kader van een Unescoproject voor scholen, een volle winkelkar etenswaren die ze zelf ingezameld hadden.

“Het Sociaal Thuis en het OCMW zullen ervoor zorgen dat die voedingswaren bij de juiste personen in onze gemeente terechtkomen”, zegt schepen van Sociale Zaken Rita Lammertyn (CD&V).

Het Unesco Associated School Project wil scholen over de hele wereld verbinden met het doel vrede te bouwen in de hoofden en de harten van kinderen en jongeren. Meer dan 10.000 scholen in 180 landen doen daar aan mee. Ook de Prizma Middenschool in Lendelede.

De klassen konden één van de vele Unesco-thema’s kiezen. De leerlingen van 1A en 1B kozen ervoor om een voedselinzameling te organiseren ten voordele van de Lendeledenaren die het niet altijd gemakkelijk hebben om voldoende eten te kopen en voor wie een extra voedselpakket een grote meerwaarde is.

Voedselcampagne

“We voerden onze voedselcampagne in de school zelf door het ophangen van affiches en op zoek te gaan naar conserven en voedingswaren met een lange houdbaarheidsdatum”, zeggen enkele leerlingen. Vorig week vrijdag reden de leerlingen van 1A en 1B de winkelkar vol conserven en etenswaren het Sociaal Thuis binnen. “Bedankt voor jullie inzet voor de mensen die het écht nodig hebben”, sprak schepen Lammertyn de leerlingen toe.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.