VMS loopt 10.000 euro voor Kom op tegen kanker

© SB
Peter Soete

De Vrije Middelbare School uit Roeselare heeft er een geslaagde Forza-week op zitten. Net voor de eindactiviteit op vrijdagnamiddag mochten ze een cheque van 10.000 euro overhandigen aan Kom op tegen kanker.

De VMS organiseert de week voor de krokusvakantie traditioneel de Forza-week. De meer dan 800 leerlingen volgen ’s morgens gewoon les maar kunnen in de namiddag proeven van cultuur, sport en educatieve workshops.

“We zijn zeer tevreden dat de Forza-week dit jaar opnieuw kon plaatsvinden”, vertelt Lorenzo Louagie van de werkgroep Forza. “Voor ons en onze leerlingen is dit superbelangrijk. Als je oud-leerlingen ontmoet, is Forza toch steeds één van de schoolmomenten die terugkeert.”

“Naast de keuze uit meer dan 60 workshops op dinsdag en donderdag is er op maandagnamiddag een filmforum voor ieder jaar en sluiten we op vrijdagnamiddag Forza af met onze gesponsorde Memorial-loop door het stadscentrum. En daarna kunnen de leerlingen genieten van een welverdiende krokusvakantie.”

De Memorial herdenkt alle personeelsleden en leerlingen van de Vrije Middelbare School die overleden zijn. Net voor de start van de Memorial mochten de leerlingen een cheque overhandigen aan Fabienne Vanhee, coördinator van Kom op tegen Kanker voor Oost- en West-Vlaanderen. Ze hadden maar eventjes 10.000 euro opgehaald.

Burgemeester Kris Declercq en de schepenen José Debels en Matthijs Samyn gaven het startschot van de Memorial.

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.