Virtuele Kulak tegen Kanker Cup brengt 18.500 euro op

Professor Johan Swinnen, onderzoeker Leuvens Kankerinstituut (LKI) mocht de cheque in ontvangst nemen.© TV
Professor Johan Swinnen, onderzoeker Leuvens Kankerinstituut (LKI) mocht de cheque in ontvangst nemen.© TV
Redactie KW

Een jaar geleden, op 5 maart 2020, sloot de ‘Kulak 24uur tegen kanker’ een succeseditie af met een geweldige 6-uren loop. Dit jaar lag de klemtoon anders. Deze derde, wat alternatieve, editie was echter opnieuw een schot in de roos en men slaagde er dan ook in om 18.500 euro op te halen in de strijd tegen kanker.

Ook dit jaar sloegen studenten en staf de handen in elkaar om acties op te zetten voor het goede doel. Omwille van de aanhoudende maatregelen was een fysieke editie niet mogelijk en dus zocht men een coronaproof alternatief. De basisformule, het wandelen of lopen voor het goede doel werd echter wel behouden.

“Normaal vindt dit op de campus plaats in één afgebakend tijdsslot maar dit jaar gebeurde het tijd- en plaatsonafhankelijk. In totaal werd maar liefst 3000 kilometers afgelegd”, weet Petra Huyst, Stafmedewerker onderzoek en externe relaties, ons te vertellen.

De studenten kwamen alvast creatief uit te hoek met de activiteiten. Eentje die in het oog springt, is de ‘Proffen tegen Kanker’ uitdaging. “Onze professoren gingen diverse uitdagingen aan mits het inzamelen van bepaalde bedragen. Zo waren er proffen die lesgaven in pyjama, anderen waren dan weer bereid jeugdfoto’s te delen, sommigen deden de Ice Bucket Challenge. Alles voor het goede doel. Animo bij zowel studenten als proffenkorps voor deze ludiekere actie was groot” , vertelt studentendecaan professor Karel Dekimpe ons te vertellen.

Engagement

Wie alles wilde volgen, kon dit volledig online doen. De totaalopbrengst van deze week gaat, net als de twee voorgaande jaren, naar het Leuvens Kankerinstituut. Professor Johan Swinnen, kankeronderzoeker aan het LKI en prof op de Kulak, is de Kulak gemeenschap dankbaar: “Niet één dag maar een hele week hebben studenten en staf het beste van zichzelf gegeven voor de strijd tegen kanker. Het doet deugd om te zien dat het engagement ook in niet evidente tijden overeind blijft en tot hele mooie dingen leidt.”

Vicerector Piet Desmet is duidelijk over het initiatief: “Dit is een one team, one family verhaal. Onder leiding van de studenten geneeskunde en BeMSA en ons presidium werden staf en studenten gemobiliseerd. Maar ook ouders en bedrijvens sponsorden mee. Iedereen gemobiliseerd, zelfs in coronatijden. De Kulak tegen kanker cup weerspiegelt zo waar een universiteit ook voor moet staan, namelijk engagement met grote E. Samen gaan voor wat er echt toe doet in het leven.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier