VBS De Kastanje pakt uit met circusvoorstelling: “Geen klassiek schoolfeest meer voor ons!”

© (Foto LBR)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De vestigingen van VBS De Kastanje uit Proven en Krombeke slaan de handen in elkaar. Ze pakken uit met een circusvoorstelling ter vervanging van een klassiek schoolfeest. “De leerlingen krijgen hulp van familiecircus Picolini. De circusdirecteur staat in voor de begeleiding van de leerlingen die de acts brengen en geeft de nodige tips bij de organisatie”, klinkt het bij VBS De Kastanje. ‘Circus De Kastanje’ is een Covid Safe evenement en een ticket kost 10 euro.

L

Leerkrachten en directie van VBS De Kastanje, met vestigingen in Proven en Krombeke, kozen na een jaar zonder schoolfeesten voor een groots project waar alle kinderen van beiden scholen konden aan meewerken. “De circusvoorstelling vervangt de klassieke schoolfeesten. De kleuters werden ondergedompeld in het circusthema en treden op met hun juffen. De oudste leerlingen kregen de keuze uit verschillende circustechnieken en verschijnen in gemengde groepen in de piste”, legt meester Stef Denecker namens VBS De Kastanje uit.

Echt circus in echte circustent

Voor dit uniek project werkt De Kastanje samen met Circus Picolini. “Dit familiecircus zet de traditie van de vorige generaties verder in educatieve projecten. De circusdirecteur staat in voor de begeleiding van de leerlingen die de acts brengen en geeft de nodige tips bij de organisatie. Picolini brengt ook de authentieke circustent mee. De tent wordt een week vooraf opgebouwd in de weide naast OC De Bampoele in Krombeke. Bovendien treedt de circusfamilie mee op op zaterdag 25 september.”

De voorbereidingen voor de voorstelling gingen vorig schooljaar al van start. “Toen kwam de circusdirecteur met materiaal de verschillende behendigheden demonstreren. In de lessen bewegingsopvoeding en tijdens de speeltijden oefenden de leerlingen tot ze de circustechnieken beheersten. Evenwicht op een bal of ton, jongleren, diabolokunstjes, borden op een stokje draaiend houden, en nog veel meer. Begin dit schooljaar bleken de meeste kinderen nog erg bedreven in de verschillende disciplines. Circus Picolini kwam opnieuw langs met extra trucjes en tips om de acts uit te werken. In aanloop naar de voorstellingen worden nog flink wat repetities gepland.”

Covid Safe

De beide oudercomités leveren man- en vrouwkracht voor het opzetten van de circustent en de inrichting, maar om de circusvoorstelling volledig uit te werken is er nood aan veel helpende handen. “Ook de drankverkoop buiten de tent wordt georganiseerd door de ouders. Daarbij komen er ook standjes met pannenkoeken, braadworsten en popcorn. De bezoekers zullen dus zeker verwend worden.”

Om de toeloop aan bezoekers veilig te ontvangen besloot de school om er een Covid Safe activiteit van te maken. Dit betekent dat het publiek een bewijs van volledige vaccinatie of een negatieve PCR/sneltest moet kunnen voorleggen. De voorstellingen gaan door op zaterdag 25 september om 11 uur en 15 uur, in de circustent naast OC De Bampoele te Krombeke. Tickets zijn te koop op het secretariaat van de school via 057/30.05.33 of via www.dekastanje.kbrp.be. Een ticket kost 10 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.