Stad Brugge pakt uit met educatieve strandcabine

© (Foto SR)
© (Foto SR)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De stad Brugge pakt deze zomer uit met een educatieve strandcabine. Het moet scholen helpen bij een bezoek aan het strand.

Je kan er meer te weten komen over de zeebiotoop. Het is de bedoeling dat scholen gebruik maken van de educatieve cabine waar tal van infopanelen te vinden zijn gericht op leerlingen van alle leeftijden. Deze cabine krijgt een plaats op het strand naast de cabine van de bibliotheek waar je terug de ganse zomer boeken en strips kan uitlenen en waar je ook bij de sportdienst materiaal kan uitlenen voor een sportieve namiddag.

Vandaag mocht schepen Mercedes Van Volcem al de eerste scholen ontvangen. Het ging om de leerlingen van de scholen Manitoba Sint-Andries en Wonderwijs Assebroek. Deze maand en ook in september worden nog veel meer scholen verwacht. Alles werd in de cabine uitgewerkt door het Natuurcentrum die ook speciale schelpen inzamelt in hun speciale bus.

In het kader daarvan wordt op 4 juli in Zeebrugge uitgepakt met een zeewandeling. Om 10 uur neemt een gids de belangstellenden mee voor een wandeling met aandacht voor de zee biotoop. Daarnaast wordt het houten pad vanaf het Badengebouw verlengd tot 90 meter zodat mensen met een beperking tot bij het water van de zee kunnen geraken. Het pad wordt verlengd en zal tegen begin juli klaar zijn.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten