Spes Nostra Heule heropent na kapelbrand met 50-dagen-viering en lekker traktaat

Deze meisjes vierden hun 50 dagen in piratenoutfit.©Alain Maricau
Deze meisjes vierden hun 50 dagen in piratenoutfit.©Alain Maricau
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

Spes Nostra Heule opende na acht dagen van machteloosheid door de kapelbrand weer zijn poorten. Dat was een verademing voor iedereen. De schooldirectie besloot om iedereen te verwelkomen met een traktaat.

“Dit als dank voor hun geduld en begrip tijdens de moeilijke voorbije week”, zegt de directie. “Dit doen we om het groepsgevoel en het welbevinden van de leerlingen en leraren te bevorderen.”

De eerste en tweede graad kreeg een ijsje.©Alain Maricau
De eerste en tweede graad kreeg een ijsje.©Alain Maricau

De directie verwelkomde de eerste en tweede graad op school met een ijsje. Vrijdagmiddag gingen de vijfdejaars naar het sportdomein Wembley. In klasbubbels trakteerde de school de leerlingen en hun klassenleraren op een drankje en een lekkere ovenkoek van eethuis De Kameleon. “We wilden deze eentonige en lastige periode toch wat doorbreken”, vertelt directeur Heidi Denys. Daarna konden ze nog wat sporten en genieten van het gezellig samenzijn op de Wembley in Heule.

50 dagen

De leerlingen van het laatste jaar ASO, BSO en TSO trokken naar speelplein de Warande om er hun 50 dagen te vieren. Na een ontbijt van chocoladekoeken, croissants en chocomelk konden ze hun duivels ontbinden met levend tafelvoetbal, bumperballen en lasershooten. De leerlingen vonden het bère , al is het anders dan ze verwachtten. De leerlingen zijn blij dat deze 50 dagen toch nog konden doorgaan, want in coronatijden is ‘doorgaan nooit zeker’. Daarmee is de eindsprint richting einde schooljaar ingezet. De 145 schoolverlaters in spe kunnen alvast al aftellen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.