SJI doet jury Strafste School van ene verbazing naar de andere huppelen

Juryleden Sander Gillis, Laura Govaerts en Zita Wauters vielen alvast van de ene verbazing in de andere. © TM
Redactie KW

Groot feest in het SJI Tielt woensdagmorgen. De juryleden van de Strafste School, een wedstrijd van radiozender MNM, kwamen langs en vielen van de ene verbazing in de andere.

“Dit was wel vijf Strafste Schoolbezoeken waard”, riep Sander Gillis een speelplaats vol uitzinnige leerlingen toe. Het SJI had dan ook werkelijk alles uit de kast gehaald om indruk te maken. Rond 8.30 uur werden de MNM-dj’s en de andere juryleden al hartelijk ontvangen met een erehaag in de Stationsstraat en toen de wagen van MNM de parking opreed, barstte het feest helemaal los. Het viertal werd ontvangen op de tonen van High School Musical door dansende cheerleaders, waarna het in een rotvaart van het ene toneeltje, naar het andere versierde klaslokaal ging.

“We hebben enkele dagen nodig gehad om alles voor te bereiden”, vertelde Jana Cools, leerlinge van het zevende jaar haartooi. “Maar het was het zeker waard.” Dat idee deelde ook Manuel Lehmann, adjunct-directeur van de tweede en derde graad van het SJI. “Het was een intense voorbereidingsperiode, maar de beloning was navenant. Ik denk dat we van een geslaagd jurybezoek kunnen spreken.”

Lestijd gecompenseerd

Drie weken geleden hoorde de school dat ze één van de 15 finalisten was, waarna alles in een stroomversnelling kwam. “We hebben de plannen met een kerngroep stap voor stap uitgewerkt en uitgerold, al is het grootste werk natuurlijk de laatste week gebeurd”, aldus Lehmann. Voor de voorbereidingen en repetities werd wel wat lestijd verloren, maar dat wordt volgens de adjunct-directeur ruimschoots gecompenseerd. “Na de voorbije twee jaar, waarin het voor tieners enorm lastig is geweest en waarin ze eigenlijk niets konden doen, is dit van onschatbare waarde”, stelt hij.

“Het groepsgevoel van de voorbereiding en het toonmoment waar ook buitenstaanders naar kijken, dat is voor hen een grote opsteker. Die vibe, die sfeer van verbondenheid zullen we een heel jaar meenemen. De tijd die we hierdoor hebben verloren aan lestijd, kunnen we meer dan compenseren met het positivisme dat nu in de school hangt. Ik denk dat we alle leerlingen en personeelsleden een moment hebben bezorgd dat ze niet snel zullen vergeten. Ook de jury leek alvast heel enthousiast.”

Dat gevoel werd ook bevestigd door de juryleden. “Ik heb van het begin tot het einde kippenvel gehad”, zie Laura Govaerts. Terwijl Zita Wauters stelde dat ze ook graag naar het SJI was geweest. Of dat ook voldoende is om tot Strafste School gekroond te worden, weet het SJI op 29 oktober. (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.