Sint-Pieterschool presenteert kinderkunstwerken in het centrum

Directeur Tine Vandaele, juf Evelin Vertriest en enkele kleuters.© (Foto GST)
Directeur Tine Vandaele, juf Evelin Vertriest en enkele kleuters.© (Foto GST)
Redactie KW

Op zaterdag 19 en zondag 20 juni organiseert de Sint-Pieterschool een tot de verbeelding sprekend evenement. Ze breken letterlijk uit de muren van hun grote schooldomein, en plaatsen 22 kunstwerken van evenveel klassen in de parken, dreven, op pleinen in het centrum van Oostkamp.

De openluchttentoonstelling is het eindpunt van een project over kunst dat op school werd uitgewerkt. Alle klassen, behalve de allerkleinsten, bezochten ook de Triënnale in Brugge. Het thema ‘TraumA’ (trauma, traum of droom, raum of ruimte) heeft ook onze kleine en grote kunstenaars beïnvloed. ‘Sint-Pieter breekt uit’ is een kunstroute van de vrije basisschool Sint-Pieter langs heel wat mooie plekjes in Oostkamp. Alle leerlingen van de school werkten er aan mee. Iedere klas, van peuterklas tot zesde leerjaar, ging aan de slag en creëerde een verrassend, poëtisch of groot werk. “De kleuters hebben heel wat stoelen leuk beschilderd die op het gemeenteplein zullen geplaatst worden. Het idee achter deze installatie is de veelkleurigheid van de stoelen in het vaccinatiecentrum. Dit kunstwerk kreeg dan ook de passende titel mee: ‘Wachtzaal van de hoop’”, vertelt Tine Vandaele, directeur van de school. Een ander kunstwerk is opgebouwd in het RVT Sint-Jozef, waar de leerkrachten en de leerlingen geluisterd hebben naar de dromen die de bewoners nog hebben. Daarna zijn ze creatief te werk gegaan om deze dromen te visualiseren.

De kunstwerken zijn te zien op zaterdag 19 en zondag 20 juni, telkens van 10 tot 18 uur. Wie de exacte locaties wil kennen en er wat meer info over wil, kan op die dagen op de speelplaats van de school in de Schooldreef 18 een plannetje kopen voor twee euro. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier