Poperingse zesdejaars vieren dit jaar hun ‘50 dagen’

Op vrijdag 30 april hopen de Poperingse zesdejaars hun 50 dagen te kunnen vieren.© a-MD
Op vrijdag 30 april hopen de Poperingse zesdejaars hun 50 dagen te kunnen vieren.© a-MD
Carmen Boeraeve
Carmen Boeraeve Medewerker KW

Dat het schooljaar voor de leerlingen van het middelbaar onderwijs niet verloopt zoals anders, is zacht uitgedrukt. Vooral de laatstejaars missen een aantal heugelijke momenten. Maar voor de 100 dagen zoeken de Poperingse scholen een oplossing.

“We hebben al jaren de afspraak met de scholen van Ieper om de 100 dagen op dezelfde datum te vieren”, vertelt Lieven Delvoye, coördinerend directeur van de secundaire scholen. “Dat is normaal gezien de vrijdag voor de krokusvakantie. We hadden echter al lang door dat dit niet zo evident zou zijn door de coronamaatregelen. Daarom hadden we begin oktober al contact met de collega’s van Ieper om het dit jaar anders aan te pakken.”

Achteraf evalueren

“We hadden toen al afgesproken om voor dit schooljaar een 50 dagen-viering te organiseren na de paasvakantie. We dachten dat het ergste van de coronacrisis dan voorbij zou zijn en dat de scholen open zouden zijn. Die latere datum gaf ook perspectief op warmer weer voor de buitenactiviteiten. We hebben de datum momenteel geprikt op 30 april. De leerlingen konden zich alvast vinden in ons voorstel. Voor hen is het natuurlijk het belangrijkste dat ze op de een of andere manier kunnen vieren en de datum is daarbij niet van groot belang. Na de editie van dit jaar kijken we dan of we bij 50 dagen blijven of toch terugkeren naar de traditionele 100 dagen. Sowieso is er dit jaar geen stoet of fuif. Ook een show voor de medeleerlingen zal er niet zijn. Alles gaat door binnen de schoolmuren en in de klasbubbel. De scholen zijn momenteel bezig een programma op te stellen. We hopen alvast dat de leerlingen zo toch een fijne dag kunnen beleven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.