Opendeurdag van het VTI Ieper benadrukt samenwerking tussen scholen en bedrijven

© MD
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Op de Opendeurdag van het VTI Ieper werd het samenwerkingsproject ‘CNC-opleidingscentrum metaalverwerkende bedrijven & onderwijs’ voorgesteld, een opleiding voor leerlingen van 14 tot 18 jaar. “We willen meer technisch geschoolde leerlingen mechanische vormgeving voor de arbeidsmarkt in de regio afleveren,” zeggen de leerkrachten Geert Anseeuw en Reinout Deryckere.

Verspanende bedrijven in de regio hebben een hoge nood aan gespecialiseerde werkkrachten. De samenwerking tussen het VTI Ieper en de bedrijven is absoluut aangewezen zodat beiden er beter van worden.

“Om dit te realiseren zochten we partners/bedrijven uit de verspannngssector”, aldus afdelingshoofd mechanica Peter Vantomme.”

De bedrijven die meestappen in dit verhaal zijn: Westlandia, Ropa NV, Platteau NV, Picanol Group, IntOCon nv en de leverancier van de machines Germond.

Nieuwe machines

Er werden 2 CNC-machines, toebehoren en meubilair aangekocht ter waarde van 170.000 euro. Dit werd gefinancierd door de school en de deelnemende partners.

“Om de opleiding aantrekkelijk te maken voor potentiële leerlingen is investeren in degelijke infrastructuur, een modern machinepark en een verzorgde leeromgeving noodzakelijk. Een reorganisatie van de werkplaats drong zich op.”

“Oude conventionele machines, draaibanken en freesmachines, maken plaats voor computergestuurde CNC-machines”, aldus nog Peter Vantomme.

Met de deelnemende bedrijven wordt een nauwe samenwerking opgestart omtrent stages in het 5de en 6de jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.