https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

MNM kroont Spes Nostra Heule tot Straffe School!

© KDS
© KDS
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

Elise Desmet uit het 5de jaar Sociale en technische wetenschappen schreef Spes Nostra Heule in voor “de strafste school” van radiozender MNM. Tot haar verbazing werd Spes Nostra geselecteerd. De directie viel ‘aangenaam’ uit de lucht toen MNM haar contacteerde.

De Strafste School van Vlaanderen is een jaarlijkse wedstrijd voor scholen van de Vlaamse publieke radiozender MNM. MNM zoekt ieder jaar naar de gezelligste school van Vlaanderen en naar een school met een hart.

Initiatiefneemster Elise vindt dat de school haar best doet om de leerlingen het zo aangenaam mogelijk te maken in deze moeilijke periode. “Ik dacht waarom zou ik ons niet inschrijven voor de strafste klas ”, zegt Elise.

Speciale pluim

“De lockdowns, het afstandsonderwijs, enzovoort, maakte het voor ons allemaal moeilijk. Ook toen we met de school getroffen waren door de kapelbrand hebben ze ons goed opgevangen.”

Elise heeft een speciale pluim voor mevrouw Gremaut, de preventieadviseur van de school. “Ze zorgt er altijd voor dat alles op school vlot verloopt. Ze weet de moeilijkheden goed op te vangen”, aldus de initiatiefneemster.

De schooldirectie weet het initiatief te waarderen. “Het is leuk dat het van de leerlingen komt”, zegt directeur Pieter Dhuyvetter. “Het is tof dat ze waarderen wat we doen voor de leerlingen in deze moeilijke coronaperiode. Een kaartje sturen, een ijsje trakteren weten ze te waarderen en dat ook voor mij als directeur, de directie en de leerkrachten deugd.”

MNM trakteerde de leerlingen van het 5de jaar tso en het 5de & 6de jaar Mode met een set van DJ VOLTAGE. MNM-dj Esther Nwanu was er ook bij. Ze gaf rechtstreeks live verslag vanuit de speelplaats in Spes Nostra. Zo kon iedereen in Vlaanderen de sfeer opsnuiven.

 © KDS
© KDS

De leerlingen vonden het bère . Voor Elise Desmet is dit soort feesten voor herhaling vatbaar. “Het mag iedere week zo’n feest zijn”, vertelt Elise. “Het is echt leuk. Met de corona kan je niet veel doen. Dit is niet echt uitgaan maar het heeft toch efkes dat gevoel.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten