https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mini-onderneming van zevende jaar Haarstilist in Sint-Jozefsinstituut geopend

Het team van Tsalon bestaat uit Laure De Jaeghere, Fien Accou, Delphine De Leersnijder, Eve De Smedt, Marie Vanden Ende, Joycka Van Maele, Jana Cools, Michelle Vandewiele, Kelly Bovyn, Camille Van Praet, Nell Debo, Marie Coen, Maité Verhage, Britt Coppejans, Nisa Dewulf en Rhûne Persyn. © (Foto WM)
Redactie KW

Op woensdag 13 oktober opende de leerlingen van het zevende jaar haarstilist hun pre-professioneel kapsalon. Onder de naam ‘Tsalon’ willen de 16 dames tonen wat ze in hun mars hebben en de opgedane kennis optimaliseren en verfijnen om later goed voorbereid in het werkveld te stappen.

“Gedurende de afgelopen 6 jaar was het evident dat het nodige materiaal aanwezig was, dat de rekeningen betaald werden en dat er mensen waren die we mochten bedienen. Nu staan we echt voor alles op eigen benen! De leerkrachten zijn wel nog aanwezig en volgen alles vanop een afstand nog mee, maar de volledige verantwoordelijkheid om van deze mini-onderneming een succesverhaal te maken ligt nu bij ons”, vertelt Laure De Jaeghere.

Een verhaal dat ook Nell Debo bevestigd en er laat aan toevoegen dat de leerlingen nu zelf contact hebben moeten leggen met firma’s om hun producten qua prijs en kwaliteit te vergelijken. Op basis daarvan en de input van klanten die de vorige jaren op school passeerden werd er voor een duurzaam en ecologisch gamma gekozen. Verder werd er beslist welke kledij er gedragen ging worden en stonden ook voor de huiselijke inrichting van het salon. (WM)

Klanten zij welkom in de Stationstraat 8 vanaf 20 oktober en dit telkens van 13 tot 16.30 uur. Een afspraak maken is wel noodzakelijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.