Meer dan 500 leerlingen bezoeken werf van windmolenpark in Geluwe

De kinderen leerden over windenergie. © EDB
Redactie KW

Meer dan 500 leerlingen van lagere scholen uit Geluwe en de regio bezochten donderdag en vrijdag de drie windturbines in opbouw langs de A19 en maken een virtuele klim in een windturbine. Zondag is iedereen op de werf welkom tijdens Open Bedrijvendag.

Aspiravi uit Harelbekle bouwt momenteel een nieuw windpark in de Beselarestraat. “Omdat we met de productie van groene stroom bouwen aan een duurzame samenleving voor de volgende generaties, willen wij de jeugd van Geluwe en de regio de ‘primeur’ geven om dit project van hernieuwbare energie te ontdekken”, zegt An Schaubroeck.

Leren en beleven

“In vier omgebouwde containerklasjes wordt hen uitgelegd hoe de kracht van de wind wordt omgezet in groene stroom en ze ontdekken de voordelen van windenergie. Ze leren hoe een windturbine wordt gebouwd en een gondel er van binnen uitziet. De kinderen leren niet enkel, maar ‘beleven’ ook. Ze kunnen hun eigen trapkracht omzetten in energie en ook virtueel ervaren hoe het voelt om zelf een klim in een windturbine te maken en op de gondel van een windturbine te staan.” (EDB)

Op Open Bedrijvendag is de werf te bezoeken tussen 10 en 17 uur. Info: www.openbedrijvendag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier