Meense jongeren feesten tijdens uitgestelde 100 dagen

Het zesde verzorging 2 van Sint Joris genoot met volle teugen van de uitgestelde 100 dagen. In het midden zien we hun klastitularis Karin Vuylsteke meegenieten.©Wilfried Ossieur
Het zesde verzorging 2 van Sint Joris genoot met volle teugen van de uitgestelde 100 dagen. In het midden zien we hun klastitularis Karin Vuylsteke meegenieten.©Wilfried Ossieur
Redactie KW

Vorig jaar konden de zesdejaars van de verschillende Meense scholen nog net voor de lockdown uitbundig hun 100 dagen vieren. Dit jaar lagen de kaarten jammer genoeg anders. Vrijdag kon het nu wel, maar ook nu nog met respect voor de coronamaatregelen.

Bij ‘Futura Vander Merschplein’ kiest men ervoor om pas op vrijdag 4 juni iets te organiseren. Het VTI had ook plannen gemaakt, maar helaas door de dreiging van een schutter bleven de schoolpoorten uit alle veiligheid potdicht. Ook hier is er sprake van uitstel maar geen afstel.

Paintballen

In Sint-Joris begonnen de leerlingen pas om 10 uur. Een deel van de zesdejaars trok richting Bellewaerde, een ander deel nam deel aan de spelletjes op het voetbalveld, activiteiten op school en in de namiddag ging men paintballen in Komen. In het Sint Aloysius college begon men de dag met een gezamenlijk ontbijt. “Daarna was er een quiz in de sportzaal, waren er de jaarlijkse Awards, een optreden en voorstelling voor alle klassen en een speelnamiddag op het leie-eiland”, aldus Jade Caesemaeker, die volgend jaar handelswetenschappen zal studeren. Heel wat leerlingen waren mooi verkleed. Alleen spijtig dat ze niet in deze prachtige outfits de straat op mochten. Dat had dan weer te maken met de veiligheid en het incident in het VTI.

De meeste jongeren vonden dat niet zo erg, iedereen was blij dat ze er toch nog een mooi afscheidsfeest van konden maken. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier