Leerlingen zingen voor Belgische muzikanten

Alle leerlingen trotseerden de winterkou om te zingen.© KDS
Alle leerlingen trotseerden de winterkou om te zingen.© KDS
Redactie KW

Deze ochtend lieten de 238 leerlingen van vbs Spes Nostra in Heule hun stem horen om een lans te breken voor alle Belgische muzikanten. Sneeuw en koude kon hen niet deren. Zo sluit de school, vanop afstand, aan bij de actie die in het Sportpaleis gehouden wordt voor alle Belgische muzikanten.

“Dit is een moment van verbondenheid”, zegt juf Sabien Lesage.Vanaf vandaag is het de week van de Belgische muziek. Om deze te starten brengt de VBS Spes Nostra een ode aan de Belgische muziek. De voorbije week leerden de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar per leerjaar elk een ander deel van een lied aan tijdens de muzieklessen van juf Sabien Lesage en juf Shari Debruyne.

Het lied ‘Kelderbeestig’ is geschreven door Belgisch componist Martin Valcke. Het is een canon met zang en een spreekkoor. De leerlingen zongen het lied coronaveilig in openlucht. De leerkrachten zorgden voor de instrumentale ondersteuning.

De school wil met deze actie wat licht en verlichting brengen. De leerlingen brachten een lichtje mee om deze tijdens de apotheose te laten schijnen. Het was een bijzonder moment van verbondenheid met elkaar.

“Dit alles om de Belgische artiesten en ieder die het moeilijk heeft in deze periode een hart onder de riem te steken”, zegt juf Sabien Lesage. “Ook voor iedereen in onze school deed het deugd om eindelijk weer een gezamenlijke activiteit te kunnen doen.”

Diezelfde ochtend wordt tevens de aftrap gegeven van de antipestweek. “Samen zingen schept verbondenheid en verbondenheid is een machtig wapen tegen pesten”, aldus Sabien Lesage.

(CH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.