Leerlingen Het Reuzenhuis heten LEGO Spike robot welkom

Redactie KW

Nadat ze eind vorig jaar de ‘Escape from your school’-wedstrijd van TechnoBoost wonnen, mochten de leerlingen van het zesde leerjaar van freneitschool Het Reuzenhuis in Tielt maandag een LEGO Spike Robot in de klas verwelkomen.

Technoboost is gegroeid uit een samenwerking van de provincie, POM, RTC West-Vlaanderen, de sectoren metaal, elektriciteit, chemie – kunststoffen & life sciences, voeding, textiel & flexibele materialen en de VDAB, en wil technische opleidingen en beroepen promoten.

Digitaal evenement

In normale omstandigheden organiseert het daarrond beurzen en andere evenementen, maar vorig jaar gooide corona roet in het eten. Daarom organiseerde Technoboost vorig schooljaar een digitaal evenement.

Het koppelde dat aan een wedstrijd waarbij klassen een apparaatje moesten ontwikkelen dat je eenvoudig met de hand in beweging kunt zetten. “De wedstrijd werd een succes”, vertelt Valerie Deleersnyder van Technoboost. “Zo’n duizend leerlingen namen er aan deel”, stelt ze.

Zelfrijdende minifiets

Uiteindelijk kwam Klas 5 van Het Reuzenhuis als winnaar uit de bus. Samen met zijn klasgenootjes ontwikkelde Leander Landuyt (11) een zelfrijdende minifiets. “Door middel van een opgespannen elastiek gaat hij vooruit.”

Het ontwerp is gebaseerd op een ligfiets van zijn vader. “Ik kwam eigenlijk op het idee omdat ik nog een cadeautje nodig had voor Vaderdag”, lacht Leander. Het leverde zijn klas uiteindelijk wel een prijs op. Zij kregen dankzij het winnende ontwerp immers een LEGO Spike-set overhandigd.

Ook dit jaar loopt het project van TechnoBoost en de interesse is opnieuw groot: zo’n 2.000 leerlingen nemen deze keer deel. Op 24, 25 en 26 februari staat opnieuw een TechnoBoost-beurs op het programma in de Europahal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier