https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kuurnse leerlingen racen tegen elkaar in zelfgemaakte zeepkisten

Leerlingen van de derde graad van zeven Kuurnse scholen racen tegen elkaar in zelfgebouwde zeepkisten. © BRU
Redactie KW

Sinds vandaag, maandag 27 september, is zaal Kubox in Kuurne vier dagen lang omgetoverd tot een waar racecircuit. De leerlingen van de derde graad van zeven Kuurnse scholen krijgen namelijk de kans om hun kunnen en rijvaardigheid te testen op een heus raceparcours. In zelfgemaakte zeepkisten dan nog!

“Het initiatief komt van de werkgroep onderwijs die de activiteit financiert met geld uit het coronafonds”, vertelt schepen Jan Deprez (CD&V). “Vooraleer de leerlingen hun avontuur kunnen aanvatten op het raceparcours, dienen ze echter vooraf hun eigen zeepkist in elkaar te knutselen.”

STEM-activiteit

“Met deze STEM-activiteit (Science, Technology, Engineering, Mathematics, red.) die een all-in-one concept betreft, proberen we de leerlingen even van de computer of smartphone weg te houden en hen een analoog samenspel aan te bieden waarin tal van creatieve tools verweven zitten”.

De komende vier dagen zullen in totaal 308 Kuurnse leerlingen de mogelijkheid krijgen om hun bouwkunsten en rijvaardigheid uit te testen. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.