Kinderen Gemeenteschool Zwevegem hebben aandacht voor Bednet

Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte nam Gemeenteschool Zwevegem deel aan de pyjamadag van Bednet. De kinderen en het schoolteam willen daarmee graag alle langdurig zieke kinderen een hart onder de riem steken.

Al het hele schooljaar lang werken de kinderen aan het ‘ontwikkelen van hun talenten’, één van de kernwaarden van de school. “Op de pyjamadag, die in het teken staat van ‘dromen waarmaken’, dachten ze na over hun droomjob. Sommige kinderen kregen ook een coronaveilig droomontbijt op het schoolbed.”, zegt directeur Nathalie Herremans.

Klasgevoel

Sinds het begin van de coronacrisis maakte de school een grote evolutie door in het aanbieden van afstandsonderwijs. “Wanneer kinderen thuis in quarantaine zijn mogen ze via een live-verbinding online les meevolgen. We filmen en streamen de les en het klasgebeuren naar het kind thuis. Op die manier vermijden ze dat de leerling kostbare lestijd verliest. Zo blijft het ook betrokken bij de klasgroep.”

Nu Gemeenteschool Zwevegem zelf dagelijks alle voordelen van het live afstandsonderwijs mag beleven wilde men graag alle steun geven aan Bednet. Bednet biedt kinderen die langdurig ziek zijn op een professionele wijze onderwijs aan en zorgt er voor dat de kinderen het klasgevoel kunnen blijven beleven. Op onze foto gingen enkele kinderen de uitdaging aan om het woord Bednet te vormen. In pyama uiteraard.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.