Kinderen Centrumschool gaan op schoolreis in eigen school en sportpark van Wingene

De kinderen trokken naar het sportpark.© NS
De kinderen trokken naar het sportpark.© NS
Redactie KW

Op maandag konden de kinderen van de Centrumschool in Wingene genieten van een originele schoolreis. Die vindt plaats op het speeldorp op de speelplaats van de school en de oudere kinderen trekken naar het gemeentelijk sportpark.

Het schoolteam en het oudercomité vonden het heel spijtig dat de jaarlijkse schoolreis ook dit jaar niet kon doorgaan en dit door de coronamaatregelen. “We kunnen dit jaar niet naar een pretpark of een dierentuin en wij zochten naar een leuk alternatief”, verduidelijkt Miguel Huys die voorzitter is van het oudercomité. “We kozen ervoor om een eigen speeldorp in elkaar te steken en dit op ons eigen schooldomein en het sportpark van Wingene. Via verschillende attracties kunnen de kinderen zich uitleven. Op die manier kunnen we het schooljaar toch feestelijk afsluiten.”

Voor ieder kind wat wils

“Dankzij het oudercomité beleven de kleuters en leerlingen van onze school een onvergetelijke dag”, vult pedagogisch directeur Steven Kindt aan. “Op de kleuterspeelplaats werden tal van springkastelen geplaatst. Daarnaast werden leuke activiteiten zoals eendjes vissen, fietsen, een bewegingsomloop, een kinderdisco, kinderyoga en zoveel meer voorzien. Over de middag zijn er lekkere frietjes voorzien voor de kleuters. De leerlingen van de lagere school kunnen zich uitleven op verschillende uitdagende springkastelen in het sportpark met een hindernissenparcours, een klimtoren, balspelen, golfbaan, volksspelen…” (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier