Jongeren van De Rozenkrans zingen uit volle borst voor alle zorgverleners

De jongeren van de leefgroepen Windekind en Zeebries zongen uit volle borst mee.© MVP
De jongeren van de leefgroepen Windekind en Zeebries zongen uit volle borst mee.© MVP
Redactie KW

Dinsdag en woensdag werd er uitbundig gezongen in het Vrij Orthopedagogisch Centrum (VOC) De Rozenkrans in Oostduinkerke. Medewerkers en de jongeren van alle leefgroepen in het centrum sloten zich aan bij de campagne van de ‘Dag van de Zorg’ om alle professionele zorgverleners en vrijwilligers extra in de kijker te zetten.

“In ons centrum vangen we kinderen en jongeren op van 2,5 jaar tot 21 jaar met een mentale beperking. Het afgelopen jaar is bijzonder zwaar geweest voor alle mensen uit de zorgsector, en die mensen willen we naar de buitenwereld wel eens in de schijnwerpers zetten”, vertelt directeur Anja Deceuninck.

“Dat verdienen ze dubbel en dik! Vorig jaar hadden we een groot feest gepland op 15 maart, de Dag van de Zorg, om ons 100-jarige bestaan te vieren. Helaas werden we net ervoor met de eerste lockdown geconfronteerd en viel het grote feest in het water. Maar dat komt er vast en zeker nog! Nu focussen we allemaal om samen zo goed mogelijk deze moeilijke periode te doorstaan. Daarom willen we heel graag naar de buitenwereld een positief signaal geven en zongen we allemaal samen ‘Ik hou van u’. Gisteren deden we dat met alle medewerkers, vandaag doen alle leefgroepen dat om beurt, omdat we nog altijd in bubbels werken. Deze namiddag zongen alle jongeren van de leefgroepen Windekind en Zeebries uit volle borst mee met het liedje van Noordkaap, en zwaaiden ze enthousiast met de zelfgemaakte hartjes.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Directeur Anja geeft nog mee dat alle medewerkers en de jongeren die ouder zijn dan 18 en vast verblijven in VOC Rozenkrans vorige week hun eerste prik van het Pfizer-vaccin hebben gekregen.

(MVP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.