Ieperse laatstejaars vieren einde schoolcarrière met 50 dagenviering

Leerlingbegeleider in College Ieper Matthias Derycke en schepen van Jeugd Dimitry Soenen.© CM
Leerlingbegeleider in College Ieper Matthias Derycke en schepen van Jeugd Dimitry Soenen.© CM
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Vrijdag vierden in Ieper de laatstejaars het einde van hun schoolcarrière. “Het eerste deel van de 50 dagenviering verliep alvast relatief rustig. De samenscholingen op de Grote Markt waren nauwelijks groter dan de gebruikelijke ochtendspits”, horen we bij politie Arro Ieper.

“Dit jaar zag alles er uiteraard anders uit”, zegt schepen van Jeugd Dimitry Soenen (N-VA). “De leerlingen konden zich na schooltijd per tien amuseren en zo van zich laten horen. ’s Ochtends bezorgde de Jeugddienst van Stad Ieper alle laatstejaars in de Ieperse scholen een ontbijtpakket.”

Masked Family

Voor de programmatie overdag en ’s avonds waren de scholen verantwoordelijk. Daarvoor organiseren ze vooral buitenactiviteiten, aangezien evenementen nog niet mogen. In de Heilige Familie werd in de namiddag een escape room met de laptop georganiseerd, met als opdracht: wie raakt als eerste uit het klaslokaal. Daarnaast was er een Masked Family , een eigen versie van het populaire tv-programma, waarbij de leerlingen moesten raden welke leerkracht achter het masker zat.

Feestelijk ontbijt

Om de jongeren toch een extraatje aan te bieden, stelde Stad Ieper budget ter beschikking van de scholen. “Zo konden ze er toch een memorabele dag van maken”, aldus de schepen. “We voorzagen de scholen van een ontbijt. Op die manier was het toch nog een feestelijke 50 dagenviering dit jaar.”

“Er gold een uitgaansverbod tot 5 uur vrijdagochtend. Het eerste deel van de 50 dagenviering in Ieper verliep alvast relatief rustig. De samenscholingen op de Grote Markt waren nauwelijks groter dan de gebruikelijke ochtendspits, het was iets luidruchtiger dan andere ochtenden. Onze politiediensten gaven de nodige milde waarschuwingen. Het toezicht verliep met begrip van beide kanten”, aldus politie Arro Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier