Geen fuif, wel goodiebag met fluorescerende gadgets voor leerlingen Spes Nostra in Zedelgem

Op de foto zien we enkele leerlingen van het tweede middelbaar, twee vrijwilligers van XIU en burgemeester Annick Vermeulen.© BC
Op de foto zien we enkele leerlingen van het tweede middelbaar, twee vrijwilligers van XIU en burgemeester Annick Vermeulen.© BC
Redactie KW

Elk jaar nemen de eerstejaars van middenschool Spes Nostra in Zedelgem deel aan de wedstrijd van XIU, een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren.

“Vorig schooljaar wonnen we deze wedstrijd met als hoofdprijs een fluofuif voor onze leerlingen en onze school. Jammer genoeg besliste de pandemie hier anders over en mochten we vorig jaar wegens de maatregelen geen fuif organiseren”, begint schooldirecteur Stefaan Vanhollebeke.

“Iedereen dacht dat het dit schooljaar wel zou lukken om de fuif te organiseren, maar ook nu werden we beperkt in onze activiteiten. Omdat de leerlingen van onze middenschool na het tweede jaar een andere school kiezen, wilde de organisatie XIU onze leerlingen niet met lege handen laten vertrekken. Ze spraken hun sponsors aan en zorgden ervoor dat elke leerling een nuttige prijs in ontvangst mocht nemen. Ze kregen allemaal een fluojasje en een fluorescerend, robuust fietsslot. Onze leerlingen kunnen in de toekomst dit degelijke fietsslot gebruiken om hun fiets te beveiligen tegen diefstal als ze later naar een fuif trekken”, besluit de directeur. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier