Derde week van de veerkracht

Het is de derde editie van de week van de veerkracht (foto GV)
Het is de derde editie van de week van de veerkracht (foto GV)
Redactie KW

Onlangs organiseerde men in het Rhizo College Zwevegem de week van de veerkracht. Een week waarin men vooral wil focussen op het zich goed voelen van de leerlingen. “Vroeger hadden we op school een antipestweek maar we vonden dat dit een negatieve bijklank had”, klinkt het bij Rhizo.

Rhizo heeft deze week omgedoopt in iets positiefs. “Het is al de derde editie maar in coronatijden is deze week natuurlijk heel up-to-date”, verduidelijkt pedagogisch directeur Evelien Thomas.

Om de week goed te starten kregen de leerlingen een gelukspopje. Ze mochten ook met krijtstiften ‘Feel good quotes‘ en positieve boodschappen op de vensters van de klassen aanbrengen. “In de lessen godsdienst maakten ze kennis met Warme William. Iedereen kan een Warme William zijn door gewoon even écht te luisteren, een engagement dat de leerlingen op zich namen.”

Plezant werd het in de lessen lichamelijke opvoeding waar men zorgeloos kon dansen op zelfgekozen liedjes. Ook het kloppen op een pinata om de frustraties eens te ventileren, kende veel bijval.

Radio Veerkracht

De leerlingen ontvingen ook elk drie postkaartjes met daarop positieve boodschappen. “Deze gepersonaliseerde kaartjes konden aan iemand van de school bezorgd worden of opgestuurd om iemand te verrassen die ze al lang niet meer gezien hadden. De week van de veerkracht werd afgesloten met een aflevering van Radio Veerkracht op Radio Quindo waarbij zowel leerkrachten als leerlingen aan het woord kwamen en verzoeknummertjes mochten aanvragen.”, aldus nog Evelien Thomas

De school hoopt dat deze week de leerlingen voldoende zelfvertrouwen heeft gegeven zodat ze veerkrachtig in het leven staan. Om de pauzemomenten nog leuker te maken werden er twee tafeltennistafels en twee voetbaltafels aangekocht met de opbrengst van de Rode Neuzen Actie van vorig schooljaar.

(Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.